Cin Operasyonu Zanlıları Adliyede!

0
157

cin çetesi adliyedeBir milletvekili ve çok sayıda işadamını “cin çarptı” iddiasıyla toplam 8 milyon lira dolandıran 14 kişilik çete üyeleri, emniyette tamamlanan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildiler.

Hatay İl ile İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünün, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin Özel Harekât Timlerinin de katıldığı ‘Cin’ operasyonunda gözaltına alınan 14 şüphelinin, emniyetteki sorguları hafta sonu tamamlandı.

‘Cin’ şebekesinin, Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili Abdülaziz Yazar’ı da 1,5 milyon dolar dolandırdığı şikâyeti üzerine, geçtiğimiz günlerde İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesi ile polis harekete geçmişti. Yapılan çalışmalar ve operasyonlar neticesinde kent içerisinde çok sayıda işadamı ile vatandaşı dolandırdıkları iddiası ile çetenin lideri olduğu öne sürülen ve hoca kılığında işadamlarına ve milletvekiline yaklaştığı belirtilen N.A ile birlikte 14 kişi yakalanmıştı. Çete üyeleri 14 kişi emniyette yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Suç işleme amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle, nitelikli dolandırıcılık suçlarından, birçok kişiyi 8 milyon Türk Lirası dolandırdıkları iddia edilen M.U, S.A, D.D, N.A, V.S, A.K, A.D, Ö.Ö, A.Y,N.G, R.S, S.S.A ve M.R.Y isimli şüpheliler adliyeye getirilerek hakim huzuruna çıkarıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here