CHP’nin İtirazı YSK Tarafından Reddedildi

0
11

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin itirazlarını karara bağladı. Kurul, CHP’nin oyların yeniden sayılması ve seçimlerin yenilenmesine ilişkin itirazlarını yerinde görmedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AKP’nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,47’yle birinci sırada çıkarken CHP’nin adayı mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yüzde 43,97’yle ikinci olmuştu.

CHP heyeti kentte toplam geçersiz oy sayısının 38 bin 900 olduğunu ve 1455 oyun kendilerine yazılmadığını söylemişti. CHP’nin itirazları devam ederken Hatay İl Seçim Kurulu’nun mazbatayı AKP adayı Öntürk’e vermesi sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK’ye giderek Kurul Başkanı Ahmet Yener ile görüşmüştü.

Hatay’dan Ankara’ya giden Lütfü Savaş da; “Bizler ilk günden itibaren yaşanan tüm usulsüzlükleri ortaya çıkaracak delilleri YSK’ya teslim etmiş bulunmaktayız. Geçersiz oylar farkın 15 katından daha fazladır. 20 sandıkta kanuna aykırı olarak polis ve zabıtalardan sandık kurulu başkanı görevlendirildiği ortaya çıkmıştır. Bu tam bir kanunsuzluktur” ifadelerini kullandı.

Pek Çok Yerde Yapılan İtirazlar Reddedildi

Kurul, Ak Parti’nin Bitlis’in Tatvan, Isparta’nın Yalvaç, Aydın’ın Koçarlı, Kırklareli’nin Üsküp ilçesinde ve Nevşehir’de oyların yeniden sayılması, Ardahan ve Iğdır’da seçimlerin yenilenmesi talebini de reddetti.

CHP’nin, Hatay’da oyların yeniden sayılması, geçersiz oyların sayılması ve seçimlerin yenilenmesi, Aydın’ın İncirliova ilçesinde oyların yeniden sayılması, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde seçimlerin yenilenme talebini de görüşen kurul, bu talepleri de reddetti.

MHP’nin Kırşehir’in Mucur ve Çorum’un Bayat ilçelerinde oyların yeniden sayımı ve Siirt’in Baykan ilçesindeki talebi kurul tarafından reddedildi.

Kurul, Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde seçimin iptali ve Iğdır’ın Aralık ilçesinde oyların yeniden sayılması, geçersiz oyların sayılması ve seçimlerin yenilenmesi talebini reddetti.

DEM Parti’nin Ağrı’nın Hamur ilçesinde oyların yeniden sayılması talebi de kurul tarafından reddedildi.

İtiraz Süreci 10 Nisan’da Sona Erecek

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK’ya başvuru süreci ise 10 Nisan saat 17.00’de sona erecek. 14 Nisan saat 17.00’ye kadar da olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Kesin sonuçlar tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here