CHP’li Yüksel; “Türk Milleti Uyandı, Gidecekler!”

0
39

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, tüm Türkiye’ye seslenerek; “Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun konuş Türkiye’m! Konuşarak, sorgulayarak, irdeleyerek sorunları çözebiliriz. Haksızlığın, zulmün, adaletsizliğin üstüne gidersek Türkiye’deki kötü gidişi düzeltebiliriz” dedi.

Haftalık değerlendirme toplantısında konuşan Yüksel, gündemdeki konulara değindi. İlçe binasında düzenlenen toplantıda ilk olarak son günlerde gündem oluşturan ‘Montrö Antlaşması’ tartışmalarına değinen Yüksel; “Mondros Ateşkes Antlaşması, Boğazlar Sözleşmesi, Lozan Antlaşması Türkiye’nin vazgeçilmez tapu senedidir. II. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sı, Hitler boğazları geçip Türkiye’yi de kullanarak savaşı daha büyük ölçekte bir katliama dönüştürmek istedi. Rahmetli İsmet İnönü ‘dur’ dedi, ‘boğazları kullanamazsın.’ Bugün Karadeniz’de olaylar yoksa bu anlaşmalar sayesindedir. Emperyalist Güçler boğazlardaki hakimiyeti açmak istiyorlar ama Atalarımız bu sözleşmeleri imzalayarak, boğazların kilidini bizlere teslim etmiştir. Hiçbir güç, hiçbir aymazlık, hiçbir pazarlığın bu kilidi elimizden almaya gücü yetmeyecektir. Bugün boğazlardaki bu sözleşme bizim vazgeçilmezimizdir, bizim güvenliğimizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğidir. Senin gücün o anlaşmaya dokunmaya yetmez.

Amirallerden Değil Sarıklılardan Korkun!

Amiraller bir bildiri yayınlıyor, daha önce büyükelçiler bu konuda bir düşünce ifade ettiler, ondan sonra yine emekli milletvekilleri bu konuda yazılı bir metin ele aldı. Hepsi kumpas davasında, Balyoz davasında zindanlarda çürümüş insanlar, 15 Temmuz darbesine karşı direnen, dik duran insanlar, ortak özellikleri bu! Hemen bir darbe paranoyası! Bugün Türkiye’deki hiç kimse darbe olacağına inanmıyor. Hiçbir ülkede darbeler emekli insanlar tarafından yapılmaz. Türkiye’de böyle bir niyet de yok, böyle bir ortamda yok. Bildiri yayınlayan emekli Amirallerden darbe gelmez, darbe sarıklı ve Cübbeli amirallerden gelir, siz onlara dikkat edin.

Ordunun içine, yargıya sızdırdığınız, göz ardı ettiğiniz, kolladığınız, koruduğunuz tarikat mensubu olan insanlar darbeyi yaptı 15 Temmuz’da. En büyük darbeci sizsiniz. Bugün kozmik odayı hainlerin eline teslim ederken darbeyi siz yaptınız, Habur çadır mahkemelerini kurarken darbeyi siz yaptınız, terör örgütü ile pazarlık yaparak darbeyi siz yaptınız, kırmızı bültenle aranan hain teröristi televizyona çıkararak bu ülkede darbe yaptınız, mühürsüz oylar geçerli olacak diyerek darbeyi siz yaptınız, andımızı kaldırarak, İstanbıl Sözleşmesinden bir imzayla çıkarak darbeyi siz yaptınız… En büyük darbeci Sizsiniz! Sizden iyi darbeci olur mu? Darbe sadece tankla, tüfekle olmaz, bu şekilde de olur” şeklinde konuştu.

Bildiri yayınlayan amirallerin arkasında CHP olduğu söylemlerini de eleştiren Yüksel; “Efendim bu durumun arkasında CHP var. Amirallerin bir kısmı CHP’li imiş… CHP’li olmak suç mu? CHP’li olmaktan onur ve kıvanç duyuyoruz, şeref duyuyoruz. Tarikat üyesi mi olsalardı daha iyiydi? Cumhuriyet Halk Partisi her türlü darbeye karşı durmuştur, her zaman cumhuriyetten, demokrasiden yana tavır koymuştur ve koymaya devam edecektir” dedi.

İnsana Saygınız Yok!

Pandeminin de giderek arttığını hatırlatan Yüksel, bu sürecin doğru yönetilemediğini savunarak; “Bu süreci yönetemediler, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Pandemi hızla ivme kazanarak bütün Türkiye’yi esir almış durumda. Dünyada birinciliğe koşuyoruz. Kongreleri yaparak, on binlerce insanı Ankara’da kapalı bir alanda toplayarak virüsü orada yaydılar, oradan bütün şehirlere, ilçelere, kasabalara, köylere dağıttılar. Millete yapılan en büyük ihanet buydu. CHP kurultayını açık havada, sadece delegelerin katılımıyla, mesafeli bir şekilde gerçekleştirdi. Çünkü biz insanı düşünüyoruz, canı düşünüyoruz ama sizin ne insana ne cana saygınız yok” diye konuştu.

CHP Bu Ülkenin Panzehiridir

Ülkenin durumunun içler acısı olduğunu savunan Yüksel; “Çaresizlik, yokluk, umutsuzluk tavan yapmış durumda. Umursamıyorlar, dikkate almıyorlar, vicdanları sızlamıyor, sadece o koltukta kalmak için, servetlerine servet katmak için, vicdansızca, ahlaksızca bir yolda yürüyorlar ama Türk milleti uyandı, gidecekler! CHP bu ülkenin panzehiridir, demokrasinin en büyük savunucusudur. Cumhuriyet Halk Partisi eşitliğin, hakkın, hukukun, adaletin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisine üye olmak büyük bir şereftir. Herkesi Cumhuriyet Halk Partisi’nde saf tutmaya, omuz vermeye çağırıyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here