CHP’li Yüksel; “Düşün Bu Milletin Yakasından Artık”

0
59

Geçtiğimiz haftalarda Covid-19 testi pozitif çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, tedavinin ardından sağlığına kavuşur kavuşmaz gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşsizlik ve enflasyon rakamlarında yalan söylendiğini kaydeden Yüksel, pandemi koşullarında da hasta ve vefat sayısında yalan söylendiğini hatırlatarak; “Vefat sayıları saklanıyor, saklayarak bir yere varamazsınız. Çare gerçeği halkla paylaşarak olur. Türk Tabipler Birliği hain ilan edildi, Türk Tabipler Birliği haklı çıktı. Böyle bir süreçle karşı karşıyayız. Vaka sayılarında Avrupa’da 1. Dünyada 4.yüz. Maalesef bu süreci de iyi yönetemedik. Bazı kararları yanlış aldık şimdi de virüs tavan yapıyor ülkemizde ve Hatay’ımızda. Hatay’ımız da ölümler vefatlar hızla artıyor. Çare bir an önce aklın ve bilimin yolundan gitmek.

Kapanma şart. Maalesef o sürece geldik. Efendim nasıl olacak kapanırsa, ekonomi nasıl olacak, evine ekmek götüremeyen, çalışmak zorunda olan insanlar ne yapacak? Devlet niye var, devlet işte bugün için var. Yoksa herkes yönetir bu ülkeyi. Merkez Bankası’nda kefen parası diye saklanan para bunun için vardı. Hiçbir cumhuriyet hükümetinin dokunmadığı o parayı da aldılar çatır çatır yediler, harcadılar. Bugünler için lazımdı işte. Her 8 dakikada bir insanımızı kaybediyoruz. Yakınlarımız, canlarımız toprak altına giriyor” diye konuştu.

Grip ve zatürree aşılarının da tam anlamıyla yapılması gereken herkese yapılamadığını söyleyen Yüksel, hükümeti halkın sağlığıyla oynamakla suçladı.

Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün 1926 yılında aşı üreterek Çin dahil pek çok ülkeye gönderdiğini de hatırlatan Yüksel; “Türkiye aşı üretmeli. Ne yaptılar, geldiler, 2011 yılında daha büyük hale getirmeleri gerekirken Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün kapısına kilit vurdular” dedi.

Açlığa Sefalete Mahkum Ettiğiniz Millet Yakanızı Toplayacak

Halkın perişan halde olduğunu kaydeden Yüksel; “Halkımız çığlık atıyor. Halkımız perişan, halkımız evine ekmek götüremiyor. Hiç utanmadan sıkılmadan Somali’ye yardım yapıyorsunuz, ayriyeten IMF’ye olan bir kısım borcunu ödüyorsunuz. Tunus’a tam 5 milyon dolar yardım yapıyorsunuz. Bunu var olduğu için yapmıyor ki, bunu ‘biz güçlüyüz’ mesajı vermek için yapıyor. Merkez Bankası’nın kasası Cumhuriyet tarihinde ilk defa eksinin altında… Türk milleti perişan, Türk milleti inim inim inliyor, kan ağlıyor, Türk milleti aç konteynırdan yiyecek topluyor, Türk milleti askıda ekmeğe muhtaç. Ama sen Suriyelilere 40 milyar dolar para harcadım diye kasılıyorsun. Nedir bu Türk milleti ile alıp veremediğiniz? Batık Yunanistan bile işe gitmeyenlere 800 Euro destek yardımı yapıyor. Siz ne yaptınız? Nerede bu toplanan vergiler, nerede? Yediniz, yedirdiniz, gemiyi karaya oturttunuz ama bir türlü doymadınız. Düşün bu milletin yakasından artık” diye konuştu.

Asgari ücret görüşmeleri komisyonda devam ettiğini de sözlerine ekleyen Yüksel; “Komisyona ne gerek var, neyi görüşüyorsunuz. Şu anda asgari ücretle geçinen milyonlarca insan aç ve sefil. Asgari ücret en az 3100 TL olmalı, asgari ücret vergi dışı olmalı. Bu iki şeyi yapacaksınız. Yapmazsanız ne mi olur? Yapmazsanız bu milleti açlıkla, yoklukla, sefaletle, kaderiyle baş başa bıraktınız, bir kere daha bırakmış olursunuz ama nereye kaçarsanız kaçın bu açlığa sefalete mahkum ettiğiniz millet yakanızı toplayacak…” dedi.

CHP’li Belediyeler Tarih Yazıyor

CHP’li belediyelerin adeta tarih yazdıklarını kaydeden Yüksel, bununla gurur duyduğunu ifade ederek; “CHP’li belediyeler tarih yazıyor, gurur duyuyorum. Yapmayan belediyelere, kaçak güreşenlere belki örnek olur. Belediyecilik ‘Ben dezenfekte yapıyorum’ demekle olmaz. Millet bu süreçte perişanken milletini derdine ortak olmakla olur, belediyelerimiz yapıyor, yapanlarla gurur duyuyorum, alkışlıyorum. Sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu, halkın, hakkın yanında olmanın ne olduğunu bütün dünyaya gösteriyorlar. Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediye başkanlarımızı alkışlıyorum. Birkaç örnek de vermek istiyorum. Konya Tuzluçayır ilçesi belediye başkanı ‘Sosyal demokrat olmanın bir anlamı, amacı var’ diyerek en az asgari ücreti 4500 TL’ye çıkardı. Manisa Akhisar Belediyesi 3100 TL olacak derken, Kırşehir Belediyemiz en düşük ücret 3000 TL’nin altında olmayacak dedi. Artvin’in Şavşat ilçesi belediye başkanı %70 zam yaptı. Duymayanlar duysun demek ki oluyormuş. Belediyecilik emeğin hakkını vermektir, yapanların alnından öpüyoruz” şeklinde konuştu.

Vicdanlar Artık Ses Verecek

Yandaşlara peşkeş çekilen kaynakların esnaflara harcanabileceğini kaydeden Yüksel, vicdanların artık konuşmaya başlayacağını vurgularken; “Vicdan bir yerden ses verecek, ses vermeye başladı. AKP Kurucusu Kemal Albayrak aynen şu ifadeleri kullanıyor; ‘Akıl, bilim, hukuk, demokrasi dedik ama oligarşiye, tek adama yöneldik. Kaynaştıracağız dedik ayrıştırdık. Yargıyı ve devleti intikam aracı olarak kullandık. Ben artık dayanamıyorum.’ Vicdanı ses verdi. Herkes kendi vicdanına danışsın, vicdanını sorgulasın ve vicdanı ses versin. Albayrak devam ediyor; ‘Ekonomiyi bitirdik, tartışma yok, eleştiri yok. Çünkü korku var, korku varsa orada kölelik vardır’ diyor.

Türk milleti ezelden beri köleliği reddetmiştir. Büyük şairin ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ dediği gibi umutsuzluğa kapılmak yok. Bu millet çok büyük badireler atlatmış, millet her şeyin altından kalkmış, yine kalkacak. Bu ülkeyi, bu büyük vatanı, bu güzel milleti akılla, bilimle, hakla, hukukla, adaletle, barışla, sevgi ile, hoşgörü ile yönetecek insanlar öne çıkacak, bu ülkeye adalet gelecek, hak gelecek, hukuk gelecek, hoşgörü, sevgi gelecek. Misak-ı Milli sınırları içerisinde yaşayan bu milleti sevecek, sayacak, hoşgörü ile yaklaşacak ve bağrına basacak devleti yöneten adamlar geliyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here