CHP’li Vekillerden Ortak Açıklama…

0
62

milletvekillileri-reyahanlı“Gerçeklerin Üstünü Örtebilirsiniz Ama Asla Yok Edemezsiniz”

Değişik zamanlarda Suriye’ye ziyarette bulunan CHP Milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaptılar. CHP’li vekillerden, Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mehmet Ali Edipoğlu, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Ankara Levent Gök ve Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ’ın imzasını taşıyan ortak açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi;

Tehditkâr Söylemleri Kınıyoruz

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı’da gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili olarak hem Cumhuriyet Halk Partisine hem de milletvekillerine yönelik her türlü nezaketten uzak ağır saldırılarda bulunarak, tehdit etmiş, hedef göstermiş, terörle, teröristlerle ilişkilendirmeye çalışmıştır. Başbakanın bu tehditkâr söylemini ve gerçek dışı suçlamalarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.

Mevki ve makamı ne olursa olsun hiç kimsenin Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve milletvekillerini bu şekilde suçlamaya terörle ilişkilendirmeye ve hedef göstermeye hakkı yoktur. Haddine de değildir. Özellikle Suriye’de savaşan silahlı muhalif militanlara her türlü desteği veren kollayıp koruyan ve onlarla işbirliği yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hiç değildir. Partimize ve milletvekillerimize yönelik bu şuursuz saldırılar suçluluk telaşının bir sonucudur. Suçunuzu çamur at izi kalsın anlayışı ile örtmeye çalışıyorsunuz ama başaramayacaksınız.

Terör Saldırılarına Zemin Hazırladınız

Savaş çığırtkanlığı yaparak, silahlı grupları destekleyerek, sınırları yolgeçen hanına çevirerek bu terör saldırılarına zemin hazırladınız. Bizler barış dedikçe sizler savaş çığırtkanlığı yaptınız. Suriye’ye barış ve özgürlük götüreceğim dediniz kan, gözyaşı ölüm ve yıkım götürdünüz. Bölge ekonomisini iflasa sürüklediniz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye attınız.

Suriye’ye yaptığımız bütün ziyaretler basın ve medya önünde cereyan etmiştir. Dışişleri Bakanlığı bilgilendirilmiş ve Suriye devletinin resmi makamlarına başvuru yapılarak ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretlerin amacı da hedefi de bellidir. Bu ziyaretler sonrasında hazırlanan raporlar hem basın ve medyayla hem de Dışişleri Bakanlığı ile de paylaşılmıştır. Yandaş basınınızı kullanarak dedikodular üzerinden bu ziyaretleri yasa dışı göstermeye çalışamazsınız.

Suçlu Yaratma Telaşına Düştünüz

Patlamadan hemen sonra, henüz deliller toplanmadan, şüphelilerin ifadesi alınmadan Muhalif Grupları akladınız olaya suçlu yaratma telaşına düştünüz. Gizlilik kararı verilen soruşturma hakkında basın ve medyada insanları suçlu ilan edip linç ettiniz, yargılama ve soruşturma sürecine müdahale ettiniz. Jandarma istihbaratının raporlarına rağmen saldırıyı engelleyemediniz. Sansür kararı aldınız, mobese ve kamera kayıtlarını toplattınız ve bütün bu basiretsizliğinizin faturasını CHP’ye kesmeye çalıştınız.

Milletvekillerinin ve milletvekili yakınlarının telefonlarının dinlendiği MİT tarafından teknik takibe alındığı yönündeki iddiaları yakından izliyoruz. Bu bir skandaldır. Suç ve suçlu yaratmaya çalışırken suç işliyorsunuz. Bu konuda açıklama yapılmasını bekliyoruz. Milletvekillerini izleyip, telefonlarını dinleyeceğinize biraz da teröristleri dinleyip takip etseydiniz belki bu patlamaları engelleyecektiniz. Gerçeklerin üstünü örtebilirsiniz ama asla yok edemezsiniz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here