CHP’li Vekili Dudu; “Teknik Üniversite İlimizdeki Gelişmeyi Taçlandıracak Bir Çalışmadır”

0
101

mevlüt dudu (9)CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, İskenderun Teknik Üniversitesi kurulması için 28.10.2014 tarihinde vermiş olduğu Kanun Teklifinin 31.03.2015 tarihinde  TBMM’de kabul edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu yaptığı açıklamada; “Hatay ilimize Teknik Üniversite ihtiyacı konusunda 28.10.2014 tarihinde bir kanun teklifi hazırladım ve CHP grubu Milletvekili arkadaşlarımın da desteği ile kanun teklifi TBMM başkanlığına sunulmuştu. Kanun teklifi, ilgili komisyonlarda gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra  bir türlü gündeme alınamadı.

Bu arada geçtiğimiz  günlerde AKP milletvekillerinin de aynı konuda Kanun teklifi vermeleri sonucunda konu gündeme alındı ve 31.03.2015 tarihinde TBMM’de görüşülerek onaylandı.

Hatay; sanayi, teknoloji, turizm, tarım ve birçok konuda gelişmiş ve daha da gelişme potansiyeli olan illerimizden biridir. Halen Hatay ilimizde faaliyette bulunan Mustafa Kemal Üniversitesinin yetersiz geldiği de bilinen bir konuydu, gelişen ilimize “Teknik Üniversite” kurulması gelişmeyi taçlandıracak bir çalışmadır. İskenderun Teknik Üniversitesinin hem bölgemize hem de ülkemize büyük katkılar sağlayacağına olan inancım tamdır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, İskenderun Teknik Üniversitesinin Hatay’a ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek  duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here