CHP’li Vekil Eryılmaz, Hükümet Yetkililerine Sordu;

0
53

refik eryılmaz10“IŞİD İstanbul ve Hatay’ı Alacağız Diyor, Siz Ne Yapıyorsunuz?”

CHP Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, IŞİD terör örgütü tehdidini TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Eryılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Ulusal ve uluslararası basında, IŞİD’in Suriye ve Irak’tan sonra Türkiye’ye karşı da cihat ilan ettiği yönünde haberler yer aldığını hatırlatan Eryılmaz önergesinde şu ifadelere yer verdi; “Son süreçte Irak Şam İslam Devleti “IŞİD” örgütünün bazı haber ajanslarında ismi ILİD olarak ifade edilerek, L harfinin temsil ettiği bölge “Levant” bölgesi kastedilmekte ve Türkiye’den Levant bölgesine giren tek şehrin ise Hatay olduğu sözde haritalarında gösterilmektedir. IŞİD terör örgütünün komşu ülkelerde gerçekleştirdiği katliam ve düzenlediği intihar saldırıları ile Türkiye’de yaklaşık iki yıldır cihat adı altında militan toplaması da dikkate alındığında bu örgütün ülkemize yönelik bir takım terör saldırılarında bulunma ihtimalinin ve tehlikesinin olduğu anlaşılmaktadır. Bu çerçevede;

1.Son üç yıl içinde IŞİD terör örgütüne yönelik herhangi bir operasyon yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu operasyonlarda herhangi bir örgüt elemanı yakalanmış mıdır? Bu teröristlerin yakalanması aşamasında ülke güvenliğimizi tehdit eden herhangi bir bilgi ya da belgeye ulaşılmış mıdır?

2.Yakalanan IŞİD terör örgütü militanlarının Türkiye’de büyük eylemlere imza atmaya hazırlandıkları yönünde basında iddialar yer almıştır. Bu iddialar doğru mudur? Şayet doğru ise bu eylemleri önlemeye yönelik gerekli tedbirler alınmış mıdır?

3.IŞİD terör örgütünün Hatay ve İstanbul’u alacağız yönündeki tehditlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu tehditleri ciddiye alıyor musunuz? Örgütün bu tehditlerine karşı herhangi bir tedbir aldınız mı?

4.Basında kısa bir süre önce IŞİD’in, Ankara, İstanbul ve Hatay’a yönelik bir takım bombalı intihar saldırıları düzenlenebileceği yönünde haberler yer almıştı. Bu konu ile ilgili yakalanan, gözaltına alınan ya da tutuklanan herhangi bir örgüt elemanı var mıdır?

5.Sınırlarımızdaki güvenlik zafiyeti de dikkate alındığında ülkemize veya sınır illerimize yönelik herhangi bir IŞİD saldırısı tehlikesi görüyor musunuz?

6.Görsel, yazılı ve sosyal medya yayın organlarında yer alan bu haberlerin hiç birine bugüne kadar tarafınızdan her hangi bir yalanlama yapılmadığı gibi tatmin edici bir cevap ta verilmemiştir. Bu haber ve iddialar hakkında kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmayı düşünüyor muşunuz?

7.IŞİD terör örgütü tarafından Suriye ve Irak’ta gerçekleştirilen saldırı ve terör olaylarının Türkiye’ye de sıçrama tehlikesi var mıdır? Bu konu ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mı?

8.IŞİD militanlarının Türkiye’ye girişine engel olmak için havaalanlarımızda ya da kevgire dönen Suriye-Türkiye sınırında herhangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here