CHP’li Vekil Aday Adayı Şahutoğlu, Dur Durak Bilmiyor…

0
85

yılmaz şahutoğlu25“Hedefimiz Güçlü Parti, Güçlü Vekil Olmak”

Genel seçim çalışmaları kapsamında her gün farklı ziyaret gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, seçim çalışmalarına erkenden başladıklarını belirterek; “Hedefimiz güçlü parti, güçlü vekil olmak” dedi.

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman’ı makamında ziyaret eden Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu 2015 genel seçimlerinde aday belirlemede tabanın beklentisinin ön seçim olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisinin 60 yıldır iktidar yüzü görmediğini ifade eden Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Altmış yıldır bu taban partiyi sadakatle omuzlamaya devam ediyor, sahip çıkıyor. Bunları onure etme aslında bu partinin bir lütfu değil görevi olmalı. Bu heyecanı başka türlü yaratamayız zaten. Hedefimiz güçlü vekil olmak, güçlü partinin, vekili olmak. Yarın insanların sizden beklentileri olacak, tabanın da örgütlerin de herkesin, onların bu isteklerine, beklentilerine zayıf bir parti olsanız ne kadar cevap verebilirsiniz, ne kadar karşılaya bilirsiniz bunları? İktidar partisinin bir belediye başkanı olsanız, eliniz olağan üstü rahatlar” diye konuştu.

Genel seçimlerde tabanın beklentisinin ön seçim olduğu yönündeki görüşü destekleyen Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman da bu konuda ilçede de partiye çok iyi kayıtlar yapıldığını ifade ederek, vekillik yolunda Dr. Yılmaz Şahutoğlu’na başarılar dileğinde bulundu.

Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve beraberindeki ekibi daha sonra CHP Defne İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Gönenç ve yönetiminin konuğu oldu. Siyasetin sıcak olduğu bir döneme denk gelindiğini belirten CHP Defne İlçe Başkanı Gönenç, önce yerel seçim, arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve şimdi de genel seçim dönemine işaret ederek Dr. Yılmaz Şahutoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi.

CHP’li vekil aday adayı Dr. Şahutoğlu, yaklaşık 60 yıldır iktidar yüzü görmeyen hareketin hem tabanı, hem temsilcileri olarak çok büyük bir sadakat, büyük bir özveriyle partilerinin iktidarı için halen umutlarını canlı tutmaya, iktidara taşıma noktasında mücadele etmeye devam ettiklerini vurguladı.

yılmaz şahutoğlu26

Siyasi çalışmalarına erken başladıklarının altını çizen Dr. Yılmaz Şahutoğlu “Temmuz ayından itibaren çalışıyoruz. Mahalleler ve köylerle Hatay’ın her köşesinde toplantılar düzenleyerek insanlarımızın 2015 seçimlerindeki beklentilerini, taleplerini, istek ve arzularını dinliyoruz. Tabanımızın ve örgütlerimizin temel beklentileri ön seçim yönünde olduğu, bir kanaat hasıl oldu. Bizim de arzumuz beklentimiz ön seçim. Çünkü bu tabanın özellikle sağlıklı üyeler seçebileceğine olan inancım şahsen benim tamdır. Dolayısıyla bu insanları onure etmek, fikirlerine değer vermek, Hatay’ın siyasi yönetimini, kadroları rahatlıkla sağlıklı bir şekilde seçebileceklerine olan güveni Genel Merkezin de bu metot belirleme sürecinde hissettirmesi, göstermesi gerekiyor” diye konuştu.

İki yönden ön seçim istediklerine vurgu yapan Dr. Şahutoğlu “Hem bu tabanı, örgütü onure etme, bu insanlara değer verme adına istiyoruz bunu. Bu tabanımız bu kadar vefalı hareket ediyorsa, bunların taltif edilmesi onların en doğal hakkı diye düşünüyorum. Burada tabanda karşılık bulmayan bize aday olarak dayatılması gerçekten bizim hepimizin arzu etmeyeceğimiz bir neticenin oluşmasının kapısını aralayacaktır belki de! Bir seçilen milletvekili açısından da önemli bir boyutu var. Arkasında Hatay halkının, tabanının desteğini alarak seçilen bir milletvekilinin de hem tabanla sıcak diyalog kurması noktasında, hem de bu güçlü iradeyle Ankara’da çok daha cesur bir şekilde temsil etme, yasama görevini, yürütme, Hatay halkının istek ve arzularını ifade etme noktasında cesur davranması da mümkün olabilecek” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here