CHP’li Uyar; “Yaşasın Cumhuriyet”

0
57

cumhuriyet kutlama1CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Büyük acılarla ve savaşlarla kurulmuş Cumhuriyet’imize sahip çıkmanın Cumhuriyete karşı en büyük ödev olduğunu kaydeden Uyar, Cumhuriyet, ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunun altını çizdi.

Türk Ulusunun, Cumhuriyetle birlikte devletin tek ve gerçek sahibi olduğunu vurgulayan Uyar; “Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Büyük Atatürk’ün Türk Gençliğine hitabında işaret ettiği tehlikelerin günümüzde yaşandığını görmek hepimizi incitmektedir. Ancak, yine Büyük Atatürk’ün ifade ettiği gibi gösterdiği hedefe ulaşmak için ihtiyacımız olan yegâne güç milletimizin azim, inanç ve kararlılığıdır.

Demokrasinin, cumhuriyetin, özgürlüğün hüküm sürdüğü daha nice aydınlık, coşku dolu Cumhuriyet Bayramlarını yaşayacak olan bu ülkenin bir evladı olmaktan onur duyduğumuz bugün de; özgürlüğün rejimi olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasaklamaya kalkışanlara en büyük cevabımız işte bu içimizde taşıdığımız Cumhuriyet aşkı olacaktır. Bugün yurdumuzun her bir köşesinde dalga-dalga Türk bayrağı olacak, bugün ülkemizin her karışında 75 milyon tek bir cümleyi ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diye haykıracaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here