CHP’li Uyar; “Her Koşulda AKP Zarar Görecek”

0
44

süleyman uyar2CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Her Koşulda AKP Zarar Görecek”

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden MHP ile birlikte belirledikleri çatı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ile kazanma şanslarının yüksek olduğunu söyledi. Başkan Uyar, bu seçimler sonunda AKP’nin her iki koşulda da zarar göreceğini belirtti.

111 milletvekili ile Genel Başkanlarının belirlediği adayın yanında olduklarını vurgulayan CHP İlçe Başkanı Uyar; “Buna 21 milletvekili imza atmadı. Bu durum sadece iktidar adayına katkı verecektir. Hata yapıyorlar, biz CHP İskenderun İlçe Örgütü olarak adayımızın yanında olacağız. Şuan iktidar bile adayımızdan rahatsız durumdadır. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma şansımız yüksek. Bu seçimlerde HDP kendi durumunu ve gücünü göstermek isteyeceği için Selahattin Demirtaş’ı aday gösterecektir. Ama birinci turdu cumhurbaşkanı seçilemez ise ikinci turdu seçmenini serbest bırakacaktır. HDP seçmeni de bizim adaya sıcak bakıyor.

Kısaca hedefe ulaşma şansımızı yüksek görüyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu, Tayyip Erdoğan’dan daha ılımlı, daha kucaklayıcı ve daha çalışkandır. Seçimi kazanırsak, AKP’de yaprak dökümü başlar. Tayyip kazanırsa AKP dağılacaktır. Daha önceden de DYP ve ANAP’ta da bu yaşandı. Aynı durum AKP’nin de başına gelecektir. Kısaca her iki koşulda da AKP zarar görecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here