CHP’li Matkap, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Görüştü

0
67

“Kıbrıs Türk’ünün Tek Güvencesi Türk Halkı!”

KKTC’nin 29. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere ülkeye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, burada KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştü.

 Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC halkının yıllarca verdiği mücadeleyi ve Türkiye’nin verdiği destekle gelmiş olduğu bugünlerin değerini bildiğini belirterek, elde edilen kazanımların müzakere masasında da korunmasının savunmasını yaptıklarını kaydetti.

Kıbrıs’ta yaşayabilir kalıcı bir anlaşmanın mümkün olup olmadığını hala araştırdıklarını ve müzakere masasında bunu konuştuklarını söyleyen Derviş Eroğlu; “Ortaya çıkan her anlaşma Rum Yönetimi tarafından reddediliyor. Güney Kıbrıs’taki seçim sonrasında göreve gelecek yeni cumhurbaşkanının da gidenlerden farklı bir düşünce içinde olacağını doğrusu düşünmek istememe rağmen beyanatlardan dolayı bu inancı taşıyamıyorum” dedi.

Müzakere masalarında Türk tarafının anlaşma isteğinin Rum tarafınca hep istismar edildiğini de anlatan Eroğlu; “Artık bu istismara daha fazla müsaade etmemek ve BM Genel Sekreteri’nin de bu gerçekler ışığında rapor hazırlaması gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu. Kıbrıs Türk’ünün tek güvencesinin Anavatan Türkiye ve Türk halkı olduğuna vurgu yapan Eroğlu, bugün bunu bir kere daha yaşayarak gördüklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da konuşmasında, Kıbrıs’ın siyasal, yönetsel ve bilimsel birikimi, birçok devletin ötesinde olduğunu kaydetti. Matkap; “Dünyayla entegre olma adına sizin çıkarınıza olacak her türlü çözümün yanındayız ama gelinen noktada Kıbrıs Türk halkını geriye götürecek hiçbir çözüm içinde olmayız. Her konuda sizin yanınızdayız. Her konuda desteğimiz sizinle birlikte. Binlerce yıldönümü kutlamayı diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’a bir anı tabağı da hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here