CHP’li Kamil Turan Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı…

1
103

kamil turan2“Sol, Bir Başkaldırıdır”

Genel seçimler yaklaşırken siyasiler de birer birer aday adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyet Halk Partili İnşaat Mühendisi Kamil Turan 2015 Genel Seçimleri için milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Bir önceki dönem belediye meclis üyeliği de yapmış olan CHP’li Kamil Turan, aday adaylığını CHP ilçe binasında, basın aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Turan, CHP’li milletvekili aday adayları, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partililerin de yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında adaylığını resmen açıkladı.

Siyasette, iş yaşamı ve özel yaşamındaki asil duruşu ve istikrarlı yükselişi ile dikkat çeken Kamil Turan, açıklamasında, kendi içinde demokrat olamayanların demokrasiyi savunamayacakları vurgusunu yaparak; “Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak bugün gerçek anlamda parti içi demokrasiyi hayata geçirmekle mümkündür. Ön seçim sadece parti içi demokrasinin üretimlerinden bir tanesidir. Mahallelerden başlayan tüm çalışma ve üretimlerin partinin en üst noktalarına taşınması asıl olandır” dedi.

“Bizim Arkamızda Yandaş Medya Yok”

Konuşmasında AK Parti iktidarını da eleştiren CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Kamil Turan; “Bizim arkamızda yandaş medyamız, uluslar arası sermaye gruplarımız, karanlık şirketlerimiz ya da dış güçlerimiz yok. Bizim arkamızda bize inanan gönüllüler ordumuz yani örgütümüz var. Hedefimize olan inancımız ve ülke sevgimiz var. Umudumuzu yitirmeden çalışacağız.

kamil turan3

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetimizin temelindeki milli mücadele ruhunun, Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsız Türkiye idealinin ve devrimlerinin sahibidir. Bu anlayışla 91 yıldır emperyalizmle mücadele etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi devrimci geleneğiyle, sosyal demokrat kimliğiyle, siyasi ahlakıyla, dürüst ve güvenilir Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğiyle mazlumların, ezilmişlerin, alın teriyle evine helal ekmek götürmek isteyen herkesin umududur. 12 yıldır iktidarda olan AKP ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz sonrasında bir umut olarak iktidara gelmiş, ilk seçimde aldığı %33 oyla parlamentonun %67 çoğunluğunu elde etmiştir. O günden bu yana iktidarda olmanın gücüyle de merkez sağda lider parti haline gelmiştir. Programlarında siyaseti ahlaki bir çizgiye yerleştireceklerini, idarenin hiçbir eylem ve işlemini yargı denetimi dışında bırakmayacaklarını vaat edenler 12 yılda genelden yerele her noktada iktidarlarını siyasi bir rant şirketine dönüştürmüşlerdir” şeklinde konuştu.

“AKP’yi Eleştirecek Çok Şey Var”

Ülkemizde yargının siyasi müdahalelerden tarafsızlığını ve güvenilirliğini yitirme noktasına geldiğini de sözlerine ekleyen Turan; “Ekonomiden dış politikaya, yargıdan eğitime, sağlıktan çevreye ülke barışından demokrasiye AKP’yi eleştirecek çok şey var. Bunun için bizler Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapıyoruz. Ancak gün iktidarı kuru kuru eleştirme ve kendi tabanımıza şov yapma günü değildir. Ülkemizin gerçek demokrasiyi hayata geçirecek, bozulmakta olan toplumsal barışı bir an önce düzeltecek ve hukukun üstünlüğünü tekrar yerleştirecek Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Sorumluluğumuz ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımaktır. Omuzlarımızdaki bu ağır sorumluluk sadece seçilmiş birkaç kişinin değişmesiyle olmaz. Çalışma anlayışının değişmesi ve yenilenmesi, Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün en küçük birimlerinin dahi daha dinamik ve üretken olmasıyla mümkün olur” dedi.

kamil turan4

Düzenden Beslenenler Düzeni Değiştiremezler

İktidara gelebilmek için birlikte ve çok çalışılması gerektiğini önemle vurgulayan Turan; “Düzenden beslenenler düzeni değiştiremezler. Bizim düzenimiz hakça bölüşüm düzenidir. İktidarın düzeni bizim düzenimiz değildir. Parti içerisinde her üye birbiriyle barışık olmalıdır. Parti içerisinde partili olmanın sorumluluğunu taşıyan, partiye inanan, partinin çizgisinden sapmayan ve en önemlisi partiye ihanet etmeyen herkes ötekileştirilmeden parti yapısında yer almalıdır. Ancak parti içi demokrasi ve çok seslilik, başıbozukluk ve keyfiyet demek de değildir. Parti içi demokrasinin olmazsa olmazı da parti içi disiplindir. Düzensiz ve disiplinsiz bir orduyla savaş kazanılmaz.

Hedefimiz ilk seçimde tek başına iktidardır. Bugün zincirlerimizi kırma ve partimize daha çok sahip çıkma günüdür. Solun ve sola gönül verenlerin, çağdaş birikimlerin, demokratların üzerlerine korkunun, umutsuzluğun serptiği ölü toprağını silkinip atmalarının zamanıdır. Sol bir başkaldırıdır.

Bizler büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir parçası olarak rozetini gururla taşıdığım ve hiçbir zaman çıkarmayacağım Cumhuriyet Halk Partisi’nin sade bir üyesi olmaktan onur duyuyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarımın da dün olduğu gibi yarın da yanlarındayım. Çalışmalarıyla partimize güç katıyorlar” şeklinde sözlerini tamamladı.

1 YORUM

  1. EVET SOL BİR BAŞKALDIRIDIR.İŞTE O BAŞKALDIRIYA TAHAMMÜLÜ OLMAYAN VE MİLLETE SOL DİYE PAZARLANAN BİR BELEDİYE BAŞKANININ MECLİS ÜYELERİYDİNİZ..BAKIN AŞAĞIDAKİ HABERE HİÇ SES ÇIKARMAMIŞTINIZ..HABERE KONU OLAN OĞLUM KUCAĞIMDA ÖLMÜŞTÜ BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEMİŞTİNİZ..KÜLTÜRE SANATA FALANDA YAKINSINIZ ..ÇAĞDAŞSINIZ HANİ! VALLAHİ OYUM SİZE..BEKLERİM!!http://www.iskenderun.org/haberdetails.isk?ID=15612#.VH2bMdKsUlt

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here