CHP’li Kadınlar Yüksek Sesle ‘Şiddete Hayır’ Dedi

0
69

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Kadın Kolları, parti binasında bir araya gelerek bir açıklama yaptılar. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka imzalı basın açıklamasını, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç okudu.

İlk olarak günün tarihçesinden söz eden Kılınç, 61 yıl önce canlarıyla bedel ödeyen cesur ve onurlu kadınların mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

Dünyaya ve ülkemize, demokrasiyi, adaleti ve eşitliği getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Kılınç; “Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, bir yandan örgütlü gücümüzü arttırırken, diğer yandan dünyadaki ve Türkiye’deki kadın hareketine ses katıyor, mücadeleyi birlikte büyütüyoruz. Ülkemiz demokrasiden uzaklaştıkça, kadına yönelik şiddet hız kesmeden devam ediyor. Kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor. Bizler, en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı, tek adamın kararıyla çıkılmasını asla kabul etmiyoruz! İlk seçimlerde kadın düşmanı zihniyeti sandığa gömeceğiz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız.

Ölümlerin ve şiddetin sebebi uygulanan politikalar değilmiş gibi, AKP Sözcüsü Ömer Çelik çıkmış ‘Toplumsal olarak kadın cinayetlerine karşı seferber olmamızın vakti gelmiştir ve dahi geçmektedir’ diyor. Günaydın! Sanki 19 yıldır iktidarda olan onlar değil. AKP iktidarında kadına yönelik ekonomik şiddet de arttı; çalışabilir nüfustaki her 3 kadından ikisi işsiz. Her iki kadından biri kayıt dışı çalışıyor. Kadınlar eşit işe eşit ücret almıyor. Bizlere, ne giyeceğimizden, kaç çocuk doğuracağımıza kadar dayatılan bir hayat reva görüldü. Bizler, AKP’nin kadın cinayetlerini “fıtrat” ve “kader” söylemine mahkûm ettiğinizi unutmuyoruz” şeklinde konuştu.

İktidara geldiklerinde bu konuya yönelik hayata geçirmeyi hedeflerini de anlatan Kılınç; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğimizdeki yol haritamızı “Altı Ayda Altı Kolaylık” başlığıyla açıkladı. İktidara geldiğimizde ilk altı ayda ne mi yapacağız?

1-Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelemiz derhal başlayacak. 2-Aile Destekleri Sigortasını hayata geçireceğiz. 3-Kadın İstihdamını arttıracağız: “Ev Kadınlarına İş, Eve Aş!” 4-Boşanan Kadınlar için “Yeni Başlangıçlar Fonu” oluşturacağız. 5-Doğum İzni uygulamasını geliştireceğiz. 6-Güçlü bir Kadın Sağlığı programını başlatacağız.

Kadınların sağlık, bakım ve hijyen konusundaki en büyük güvencesi devlet olacak. Ergenlik çağına giren kız çocuklarının sağlık harcamaları ücretsiz olacak. Rahim kanserini önleyen HPV aşısı da dahil olmak üzere tüm önleyici sağlık harcamaları devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanacak. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 81 ilden eş zamanlı olarak haykırıyoruz: Geliyor Gelmekte Olan…” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here