CHP’li Fevzi Yüksel; “Halk da, Allah da Hakkınızdan Gelecektir”

0
108

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Halk da, Allah da Hakkınızdan Gelecektir”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında, gündemle ilgili pek çok konuya değindi.

İlk gündem maddesinin ‘Doğu Akdeniz’ olduğunu kaydeden Yüksel; “Milli Savunma Bakanı Aynen şu ifadeyi kullanıyor; ‘Adaları silahlandırılmışlar!’ Hiç haberi yok, yeni duymuş gibi… Yıllardan beri duyarlı insanlar bas bas bağırıyor; ‘Yunanistan kirli bir oyunun peşinde, silahlandırmaması gereken adalarımızı silahlandırıyor, askeri yığınak yapıyor, askeri tatbikat yapıyor’ ‘2010’lardan beri Akdeniz’deki haklarımızı gasp etmek için kirli bir oyunun içindeler’ diye… Bu iş Süleyman Şah türbesini terk ettiğimiz, Türk bayrağını indirdiğimiz gün başladı. Dik duracaktınız, direnecektiniz, vatan toprağını terk etmeyecektiniz. O gün, o gerekli eylem yapılsaydı,  gerekli tavır sergilenseydi bugün bunlar başımıza gelmeyecekti.

Yunanistan, burnumuzun dibindeki, Kaş’ın 1-2 kilometre ötesinde askeri törenle karşılandığı gün Oruç Reis gemisinin dönmesi bir skandaldır. Bütün dünya kamuoyunda geri çekilme, geri adım atma olarak değerlendirilmiştir. Doğu Akdeniz’deki haklarımızdan vazgeçmeden asla geri adım atmamalıyız. Doğu Akdeniz’deki haklarımızı korumak için Mısır’la, Suriye ile mutlaka işbirliği yapmak zorundayız, yanımıza çekmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Ders Çıkaramadık

Açıklamasında yaşanan 15 Temmuz darbesine de değinen Yüksel, darbeden ders alınmadığını savunarak; “Ülkemizde maalesef büyük bir darbe ile karşı karşıya kaldık, gerici bir ayaklanma ile karşı karşıya kaldık ama hiç ders çıkaramadık. Şu anda bakanlıklarda yine tarikatların kol gezdiği, çeşitli tarikatların devleti ele geçirme çabası içerisinde olduğunu bütün Türk kamuoyu biliyor. Bu gericilik kisvesi altında ahlaksızlık da yapılıyor, çocuklarımızın başına gelenleri okuyoruz. Yürekler sızlıyor, ailelerin, annelerin yürekleri kan ağlıyor. Buradan bütün ailelere, bütün anne babalara sesleniyorum; çocuklarınızı hiçbir tarikata, hiçbir derneğe göndermeyin. En güzel dini aile öğretir, aile eğitim verir. En güzel din, en güzel Müslümanlık güzel ahlaktır. Güzel ahlakı verdiğimiz zaman o çocuk dini de öğrenir. Büyük Atatürk’ün dediği gibi ‘Efendiler ve Ey milleti; İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol medeniyet yoludur!’ Ve bu yoldan şaşmamamız gerekir. Gericiliğin, tarikatların, din ile aldatmanın, din ve ticaretin en büyük panzehiri ‘laikliktir’” dedi.

Atatürk’ün Emanetine Dokunmayın

Ülke genelinde değerli hastanelerin kapatılmasına da tepki gösteren Yüksel; “1928 yılında Ankara Sıhhiye’de Refik Saydam Enstitüsü kuruldu, amacı Türkiye’de aşı üretmekti. Geldiler, hiçbir şey açmadıkları gibi bu enstitüyü de kapattılar. Bununla da kalmadı yine SSK’nın ilaç fabrikası kapatıldı. Cumhuriyetin eseri olan Ankara Numune Hastanesi kapatıldı. Ankara’da kalp alanında uzmanlaşmış Yüksek İhtisas Hastanesi kapatıldı. En sonunda Atatürk’ün talimatıyla kurulan Heybeliada Hastanesi Sanatoryumunun kapısına kilit vuruldu. Bir tarafta salgından dolayı Atatürk Havaalanının pistlerini paramparça edeceksin, ülkenin bütün gelir kaynaklarını dozerin altında yok edeceksin bir taraftan da hazır kurulu pandemi hastanesini kapatacaksın ve diyanete vereceksin. 1924’te Atatürk’ün talimatıyla kurulan Heybeliada Hastanesi Sanatoryumu tarih boyu akciğer ve verem üzerine uzmanlaşmış, bu konuda binlerce hastaya ilaç olmuş, tedavi etmiştir. Oradan elinizi çekin, Atatürk’ün emanetine dokunmayın. Orası tekrar bir pandemi hastanesi olabilir. Hiçbir şey bilmiyorsanız da, şu anda sağlıkçılarımıza büyük bir ikramiye olur. Orayı sağlıkçılarımız için bir kamp haline getirin onlara hediye edin” diye konuştu.

Uzaktan eğitimin, evinde bilgisayar ve internet olmayan çocuklar göz önüne alındığında eşitlikten uzak olduğunu savunan Yüksel, okulların kontrollü bir şekilde mutlaka açılması gerektiğini kaydetti.

Katil AKP Zihniyeti

Geçtiğimiz günlerde ilimizde yaşanan ve yaklaşık 5 süren yangınla ilgili de konuşan Yüksel; “Hatay’ımızda 5 gün süren bir yangın oldu, yüreklerimiz yandı, ciğerlerimiz yandı. Orman içerisindeki canlıların acı içerisinde hayatları son buldu. Bunun sebebi, ülkeyi yönettiğini iddia eden fakat yönetemeyen iktidardır.

Bunlar iktidara geldiğinde orman kanunu tam 21 kere değişti. Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları var 6 adet ve bunlar yangın söndürmeye hazır ama maalesef bu 6 uçak ihaleye alınmıyor. Yıllardır aynı şirkete veriliyor. Başarıyla yangınları söndüren Türk Hava Kurumu uçakları ihale alınmıyor onun yerine 2 uçak ihaleye kabul ediliyor, göreve başlıyor. Türkiye’nin her noktasında yangın var. Şimdi katil kim? Katil AKP zihniyeti!” dedi.

Yerin Üstünü Satanlar Şimdi De Altına Göz Dikti

Son olarak maden ihalelerine değinen Yüksel; “Yerin üstünü satanlar, toprağın üstünde satmadık bir şey bırakmayanlar, haraç mezat Türkiye topraklarının üzerindeki kuruluşları, fabrikaları, kurumları birçoğunu yabancılara satanlar şimdi yerin altına göz dikti, sıra yerin altına geldi. Sonra havaya gelecek, sonra insana gelecek uyarıyorum! İlimizde 9 noktada maden arama noktası ihaleye verildi, yürekler acısı bir durum. Bir taraftan Arsuz’a çevre yolu yapacaksın, bisiklet yolu yapacaksın bir taraftan da maden sahası arama yeri yapacaksın. Maden arama alanlarının çevrelerinde bitki olmaz, orman olmaz, meyve sebze, tarım olmaz. Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz! Yer üstünde satmadık bir şey bırakmadınız şimdi yeraltını da bitireceksiniz ama bir türlü duymuyorsunuz. Ranta bir türlü doymadınız. Sizin gözünüzü Allah doyursun. Sizi halka ve Allah’a havale ediyorum. İnşallah halk da, Allah da hakkınızdan gelecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here