CHP’li Akbay, Mete Aslan’ın CHP’den Aday Olacağı Dedikodularını Değerlendirdi…

1
108

bülent akbay8“Bu Vebali CHP Lideri Kılıçdaroğlu Dahi Taşıyamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Belediye Meclis Üyesi Avukat Bülent Akbay, gündem konusu olan Mete Aslan’ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı iddialarını değerlendirdi.

Söz konusu adaylığın olması halinde bunun bir vebal olacağını iddia eden Akbay, bu vebali CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dahi taşıyamayacağını söyledi. Yaklaşan 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasının CHP’nin kazanma şansını arttırdığını işaret eden Av. Akbay; “Hatay’da CHP’nin kazanması oldukça yüksek görünüyor. Özellikle Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Ak Parti’den Aday olması ile birlikte CHP’nin kazanma şansı Hatay’da daha çok arttı. Mete Aslan’da çok istiyor. Bir şekilde belediye başkanı olmak istiyor. İktidara en yakın parti CHP olunca da adaylık ile ilgili bir takım kıpırdanmaların başladığını görüyorum. Öncelikle Mete Aslan’ın bu zaafını CHP içinde özellikle iktidar kavgası veren bazı milletvekilleri de taşıyorlar. Çünkü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı kim olursa güçlü bir isim olacak. CHP’den kazanacak bir adayın kendilerinin ikbali konusunda risk gördükleri için partiyi karıştırmaya çalışıyorlar.

Gerçekte Mete Aslan’ın CHP ile ilgili hiçbir bağı yok. Herhangi bir girişimi de yok. Sadece ve sadece böyle bir temenni içinde yatıyor. Bu zaafı da kullanan bazı siyasi cambazlar Mete Aslan’ın ismini gündeme getirdiler. Bu saatten sonra Mete Aslan’ın CHP ile hele hele direkt CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile gündeme gelmesi hem CHP’ye yakışmaz hem de Mete Aslan’la kazanmayı hedefleyenlerin aslında kazanırken, kaybettikleri bir sürecin başlangıcı olur. Mete Aslan’ın Hatay Büyükşehir için CHP’den adaylığı söz konusu ise bu bir vebaldir. Bunu Kılıçdaroğlu bile kaldıramaz” açıklamalarına yer verdi.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here