CHP’den İskenderun Seçim Sonuçlarına İtiraz!

0
103

CHP Hatay Milletvekili Nermin yıldırım Kara, İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, İskenderun Belediye Başkanı Adayı Mehmet Duduoğlu, milletvekilleri, il ve ilçe örgütü üyeleri ile birlikte hem İskenderun Belediyesi hem de Hatay Büyükşehir Belediyesi seçimlerindeki usulsüzlükler için itirazlarını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Hatay Büyükşehir ile İskenderun Belediye seçim sonuçlarındaki usulsüzlüklerin bulunduğuna dair tespitler öne sürülerek Seçim kurulları ile YSK’ya gerekli itirazlarda bulunulduğu açıklandı.

CHP İlçe Başkanı Av. Hüseyin Derin, Belediye Başkan adayı Av. Mehmet Duduoğlu ve Milletvekili Nermin Yıldırım Kara İskenderun’da da yapılan itirazlarla ilgili açıklama yaptı.

CHP İlçe Başkanı Av. Hüseyin Derin, 31 Martta yapılan seçimde birçok usulsüzlüğü tespit ettiklerini belirterek “Burada çok az bir fark görünüyor, bu farkın nerelerden kaynaklandığını iki gündür yoğun bir emek vererek tek tek ıslak imzalı tutanakları inceleyerek bulduk” dedi.

Biz Bu Seçimleri Kazanacağımızı, Kazandığımızı Biliyoruz…  

Şu an gerek İskenderun Belediye Başkanlığı seçimleri, gerek Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri itirazlarını her iki seçim kuruluna da bildirdiklerini aktaran Başkan Hüseyin Derin “Artık buradaki değerlendirmeyi Yüksek Seçim Kurulu yapacaktır. Yasal bir süreç başlamıştır. Yaptığımız tespitlerde birçok usulsüzlüğü tespit ettik. Bunların başında, geçersiz oylarla ilgili usulsüzlüklerle ilgilidir. Büyükşehir Belediyesiyle ilgili yapmış olduğumuz itirazların temeli buna ilişkindir. Bölgemizde 165 bin normalde seçmen olmamıza rağmen 121 bin oy kullanan kişi sayısı bulunmakta, bunun 5 bin küsür sayıda da geçersiz bulunmaktadır. Ancak bu geçersizler yanlış tahlil edildiği için buna ilişkin itirazlarımızı bulunduk.

Aynı zamanda İskenderun Belediyesinde sandık görevlileri, sandık başkanlarının memur olmayan kişilerden olduğunu da tespit ettik. Geçersiz oylarda yapılan hataları, ıslak imzalı tutanaklarla birleştirme tutanakları arasındaki farkları, gerek bizim sistemimizdeki, gerek ıslak imzalı, gerek de YSK’nın sistemindeki aksaklıkları ve tutarsızlıkları gördük. Bunlarla ilgili hepsini somut olarak tespit ettik. Aynı zamanda 55 adet tutanak tutulduğunu da biliyoruz ikinci seçim kurulunda. Bunlar da seçim sandık görevlilerinin, sandık başkanlarının yetersizliğine ilişkindi. Yanlış yapılan işlemlerin de 55 adet tutanakla tespit ettiğimiz için bunları da dilekçemize ekledik. Biz bu seçimleri kazanacağımızı, kazandığınızı biliyoruz. Sadece sayımlar ve hatalarla kaybetmek bize yakışmaz bunun için tüm mücadelemizi sergileyeceğiz. Herkese destekleri için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Önemli olanın demokrasi olduğunu belirterek oy veren-vermeyen herkese teşekkür eden CHP İskenderun Belediye Başkanı Adayı Av. Mehmet Duduoğlu da “Halkın, seçmenin iradesinin sandığa doğru yansımazı lazım. Tespitlerimiz var, ilçe başkanımız da bunu belirtti. Biz bu seçimi kazandığımızı düşünüyoruz, itiraz dilekçemizden de olumlu sonuç bekliyoruz. Sizlerin oylarına sahip çıkacağız” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ise 31 Martta yapılan seçim sonuçlarıyla ilgili Büyükşehir ve İskenderun için gerekli itirazları yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi.

“Biz bu süreçte birde faza tutanakta özellikle YSK’nın sistemine sıfır (0) rakamla giren birden fazla tutanağı tespit ettik. Bunlara ilişkin olarak da yaptığımız itirazların neticesini de aldık. 3 bin 900’lü rakamlardan 3 bin 200 rakamlara düşen bir seçim sonucu işliyor ama bu süreç bitmiş değil. Hatay’ın 15 ilçesinde şu an buraya gelen biri Genel Başkan yardımcımız Murat Bakan ve Gökçe Gökçen, milletvekili arkadaşlarımız değişik illerden ilçe başkanlarımızla birlikte bugün bu süreç sabahtan buyana yürüdü. Belli noktada da sonuçlar alındı…” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here