CHP’den Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Hazırlık Bölge Toplantısı

0
56

chp bölge toplantısı1CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Hazırlık Bölge Toplantısı’nın 13’üncüsü Osmaniye’de yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili bilgi verdi. Tezcan, Türkiye’nin gerilim ve çatışmadan uzaklaşmak için uzlaştırıcı bir Cumhurbaşkanı istediğini söyledi.

Türkiye’nin iç ve dış politikada gerilimli bir süreçten geçtiğini ve bundan hükümetin sorumlu olduğunu öne süren Tezcan, Türkiye’nin böylesine kritik bir dönemde cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığını belirtti.

Tezcan, milletin, uzlaştırıcı, tüm toplumu kucaklayan, halkıyla bütünleşmiş, devlet organlarını uyum içerisinde çalıştıran bir Cumhurbaşkanı istediğini ifade ederek; “Türkiye, gerilim ve çatışmadan uzaklaşmak için uzlaştırıcı bir Cumhurbaşkanı istiyor, kendi vatandaşını düşman gibi görmeyen, nefret dilini kullanmayan, milleti inanç ekseninde birbirleriyle çatıştırmayan bir Cumhurbaşkanı istiyor” dedi.

Parti olarak toplumun tüm kesimlerini dolaşarak, görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Tezcan; “Türkiye’nin en zor zamanlarında bile bu halk, yeniden esenliklere ulaşabilmek için çözümlerini üretmiştir. Önümüzdeki dönemde de Cumhurbaşkanlığı Seçimi birilerinin kişisel kariyer planlamasına kurban edilmeden, doğrudan doğruya gerçekten milletin Cumhurbaşkanı olacak, kucaklayacak ve ülkede muhtemel krizleri yaratan değil, muhtemel krizlerin önüne geçecek bir çözümün sandıktan çıkacağına inanıyorum. CHP olarak, halkımızın desteğiyle böyle bir cumhurbaşkanını sandıktan çıkartacağımıza inanıyorum. Burada hepimize büyük görev düşüyor” diye konuştu.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Loğoğlu, Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Mehmet Ali Edipoğlu, Adana Milletvekilleri Ali Demirçalı, Turgay Develi, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Mersin Milletvekili Aytun Çıray ile çevre illerden gelen il başkanları ve partililer katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here