“CHP Tüm Mahallelerden En Yüksek Oyu Alabilecek Düzeydedir”

0
66

kamil turan açıklama9Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan İddialı Konuştu;

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan, İskenderun Belediyesinin 4,5 yılda oy veren ve vermeyen 28 mahalleye de eşit hizmet anlayışında hizmet götürdüğünün altını bir kez daha çizdi. Oy gelmeyecek yerleşim alanları diye bir düşünce içerisinde olmadıklarını da söyleyen Turan; “CHP İskenderun’un bütün mahallelerinden en yüksek oyu alabilecek düzeydedir” dedi.

Basında yer alan imar planında bazı mahallelere farklılık tanındığı ve bazı mahallelerin cezalandırıldığı yönündeki iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyleyen Grup Başkanvekili Turan; “İmar planında bir bölgeye yoğunluk artışı verilmesi o bölgenin 1/25.000’likte nasıl değerlendirildiğine bağlıdır. 25.000’lik planda yoğunluğun yüksek olduğu yerler 1/5000’likte de yüksek olarak değerlendirilir. Tabi zorunluluk değildir. Mustafa Kemal Mahallesi ile Modern Evler Mahallesinde farklı bir yapı uygulanmamıştır. Kat yükseklikleri insanları yanıltmasın, burada önemli olan kat yükseklikleri değil, yoğunluklardır.

Bir bölgede kat yüksekliğinin sınırlı olması diğer bölgede farklı olması, o bölgenin bitmiş yapılara ve etrafındaki binaların yapılarına bağlı olarak yer alır. Oy gelmeyecek yerleşim alanlarını cezalandırma gibi bir şey yoktur. Belediyemiz, geçen 4,5 yılda hizmetlerini şu oy vermiş, bu oy vermiş şeklinde değil, 28 mahalleye de eşit olarak götürmüştür. Ayrıca CHP, İskenderun’un bütün mahallelerinden en yüksek oyu alabilecek düzeydedir” dedi.

Kentsel Dönüşüm Yapılacak Bölgedeki Vatandaşlar, Mahallelerinden Uzaklaştırılmayacak

Kentsel dönüşüm olan yerlerde yoğunluğun düşük ya da fazla tutulmasının çok önemli olmadığının da altını çizen Turan; “Çünkü kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen yerler tekrar imar planında değerlendirilecektir. Ayrıca, hükümetin yaptığı kentsel dönüşüm uygulamaları ile CHP’li belediyelerinin yaptığı kentsel dönüşüm uygulamaları çok farklıdır. Şuana kadar TOKİ ve hükümetin yaptığı kentsel dönüşüm uygulamalarında vatandaşlar yaşadıkları bölgeden uzaklaştırılarak yapılmaktadır. Ama CHP’li belediyelerin gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm uygulamalarında yerinde dönüşüm yapmışlardır. İskenderun’da da kentsel dönüşüm yapılacak bölgedeki vatandaşlar, mahallelerinden uzaklaştırılmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan, İskenderun’daki kentsel dönüşüm uygulamalarının kısmen bakanlıktan onayı aldığını ikinci CHP iktidarı döneminde, yerinde dönüşüm ilkesi ile kentsel dönüşümün hayata geçirileceğini duyurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here