CHP Referandumun Startını Hatay’dan Verdi

0
116

chp-altınözü1Ağbaba; “Türkiye Geçmişte Teslim Olmadı, Bugün de Teslim Olmayacak!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, PM Üyesi ve Hatay Denetmeni Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hatay Milletvekilleri, Belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının katılımıyla ‘Referandumun startı’nı ilimizin Altınözü ilçesinden verdi.

Partililerin de yoğun katılım gösterdiği Altınözü Venüs Kent Düğün Salonunda gerçekleştirilen halk toplantısında açılış konuşmasını CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur yaptı. Güzelmansur; “Altınözü Hayır diyor! Baharda, tek adam rejimine HAYIR demek için, umudu yeşertmek için, çocuklarımızın geleceği için HAYIR diyoruz” diyerek sözlerine başladı.

chp-altınözü2

Tarihi bilgiler vererek, laik parlamenter Türk hükümetine katılmak için bu topraklarda verilen mücadeleyi de anlatan Güzelmansur; “Biz ülke olarak pek çok etnik kökenden, ırktan, dinden, dilden oluşan tek uluslu bir milletiz. Başkanlık sistemiyle ulusal bütünlüğümüz bozulacak. Ayrıştırılan bir Türkiye istemiyoruz. Birlik beraberliği daim olan bir Türkiye istiyoruz. AKP iktidarı 15 yıldır ne istedi de meclisten geçiremedi. Ekonominin geldiği sorun ortada, dış ülkelerle yaşanan sorunlar ortada, terör sorunu ortada! 3 ayrı terör örgütü ve yüzlerce şehidimiz var. Bunlar ülkeyi aciz duruma getirdi. Ekonomi, insan hakları, basın özgürlükleri, kişi hak ve özgürlükleri, adalet, eğitim çöktü. Devletin kendisi dahi çöktü. ‘Ne istediler de vermedik’ demeleri çöküntünün kanıtıdır. Başkanlık sistemi tıkanan bu kavramları daha da kötüye götürür” şeklinde konuştu.

chp-altınözü3

KHK Çocuk Oyuncağı Oldu…

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, FETÖ ile mücadele için çıkarılan KHK’in oyuncak haline getirildiğini savunarak; “FETÖ ile mücadele için KHK çıkarıldı. Son çıkan kararnameyle de kış lastiği takmak mecbur bırakıldı. FETÖ’yü temizleyeceğiz diye OHAL ilan ettiler ama son KHK’da kış lastiği düzenlemesi yaptılar. Terörle mücadele, karla mücadele oldu! KHK tam bir çocuk oyuncağı oldu” diyerek tepkisini ortaya koydu.

chp-altınözü4

Televizyon ekranlarında tek taraflı yanlı yayın yapmanın bir genelgeyle serbest bırakıldığından da söz eden Ağbaba; “Bunun amacı referanduma giderken yol temizliği yapmak. Yol temizliği yaparak Hayır diyenleri cezalandırmaya çalışıyorlar. Ancak gittiğimiz yerlerde, sadece CHP’lilerin değil diğer partilere oy veren, kendi çocuklarının geleceğini düşünenlerin, her türlü baskıya karşı çıkarak hayır diyeceğini görüyoruz. Televizyonlara baskı yaparak hayır oylarını düşürmeye çalışıyorlar. Türkiye geçmişte teslim olmadı, bugün de teslim olmayacak” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here