CHP PM Üyesi Nihat Matkap; “Cumhurbaşkanı Anayasayı İhlal Ediyor”

0
126

nihat matkap1Önümüzdeki seçimler için çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap, Mardin’de partililerle bir araya geldi.

Burada ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulunan Matkap, hükümete de ağır eleştirilerde bulundu. AK Parti’nin yapay bir ekonomik kalkınma ile yurttaşı oyalayıp kandırdığını belirten Matkap; “AKP çarpıtılmış rakamlarla 90 yılda yapılamayanı yaptık, büyümeyi kalkınmayı katladık demektedir. AKP’den önceki dönemde Türkiye yüzde 5 büyümüştür. AKP döneminde bu rakam yüzde 5’in altında kalmış, son 7 yılda ise yüzde 3,5 düzeyinde olmuştur” dedi.

AK Parti’yi faizcilikle suçlayan Matkap; “AKP, Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisidir. Türkiye’ye akan sıcak para yılda ortalama yüzde 20 faiz kazanmakta, AKP bununla ‘dışarıdan para getiriyoruz’ diyerek öğünmektedir. Sıcak paraya yılda 50 milyar faiz ödemesi yapılmaktadır. Hükümet ülke kaynaklarının büyük bölümünü faiz lobisine sunmaktadır. AKP borç, yalan ve talan ekonomisi uyguluyor” şeklinde konuştu

AK Parti’nin özelleştirme politikalarını sert bir dille eleştiren Matkap; “AKP yapan değil satan bir partidir. Türkiye’de özelleştirmelerin başladığı 1986 yılından 2015 yılına kadar 65 milyar dolarlık satış yapılmıştır. Bunların yüzde 87’lik dilimini oluşturan 57 milyar dolarlık bölümü AKP döneminde yapılmıştır. AKP, Cumhuriyetin ilk yıllarında çakılan çivileri tek tek satmış, üretim ekonomisini çivisini çıkarmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırşehir mitinginde Anayasa’yı ihlal ettiğini ve tarafsızlığını bozduğunu ileri süren Nihat Matkap; “Cumhurbaşkanı yasaya uymuyor. Vatandaş niye uysun ki dolayısı ile kaos ortamı giderek ülkede artıyor. Cumhurbaşkanı şunu söylüyor: ‘Devlet başkanı olmak istiyorum, yargı önümde engeldir.’ Yargıda denetim fonksiyonlarını kaldırmak istiyor. Eğer yargının denetim fonksiyonlarını kaldırırsa o rejimin adı demokrasi olmaz, o rejimin adı diktatörlük olur, otokrasi olur. Eğer yargı etkisiz hale gelecekse ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan devlet başkanı olacaksa o zaman bizi Osmanlı döneminden de daha gerisine götürür. Bu nedenle bu seçim bizim için çok önemlidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here