CHP Milletvekili Birol Ertem; “Bu Güzel Vatana Layığıyla Sahip Çıkmalıyız”

0
159

birol ertem5Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Birol Ertem, dün kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

19 Mayıs’ın, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu anlamında büyük bir başarıyla sonuçlanan en önemli tarih olduğunu vurgulayan Ertem; “Çünkü 19 Mayıs 1919; milletimizin, büyük onur ve asaleti ile önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, tarih sahnesinde bir kez daha şahlanarak tam bağımsızlığını elde etmek için çıktığı yolda kesin zafer kazandığı günlerin başlangıç noktasıdır. 19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, işgale uğramış milletlerin de örnek aldığı asil bir direniş hareketidir. Bu uğurda binlerce şehit verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk gençlerimize armağan etmiştir.

Bizlere düşen gelecek nesillerimizi çağdaş, laik, demokratik bir birey olarak yetiştirmektir. Eğitimin bir ülkenin aydınlığı için en önemli konulardan biri olduğunu unutmayarak ve toplumu cahilleştirmeye çalışan, modernliği baltalamaya uğraşan her türlü zihniyete karşı direnerek ve gençlerimize yol göstererek bu güzel vatana layığıyla sahip çıkmalıyız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here