CHP İlçe Yönetiminden Çelik-İş Sendikasına Ziyaret!

0
58

Önde; “Emek En Yüce Değerdir!”

Yeni yönetimini belirlemesiyle ziyaretçi akınına uğrayan Çelik-İş Sendikasına, hafta sonu da kutlama ziyaretleri devam etti. Ziyaretler kapsamında, CHP İskenderun İlçe Teşkilatı da Çelik-İş Sendikası Şube Yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Sendika Şube Başkanı Metin Önde, 12 Eylül’den kalan baskıcı rejimin silinemediği, bu anlamda sendika veya derneklere üye olmanın halen suç olarak addedildiğinden yakındı. Önde, her ferdin taşın altına elini koyması ve sivil toplum örgütlerine üye olması gerektiğini de belirtti.

CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, parti yönetimi ile birlikte, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ve yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Uyar; “Çelik-İş Sendikası, bölgede önemli çalışmalara imza atmaktadır. Sizlere çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar diliyoruz. İşçi haklarının savunulmasında geçmişte olduğu gibi yarında başarılı çalışmalara imza atacağınıza inanıyoruz. Sizlerin şahsında tüm Çelik-İş üyelerini kutluyoruz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Önde, Mecliste emekçilerin yeterince temsil edilmediklerinden yakınırken, 12 Eylül’den kalan baskıcı rejimin halen silinmediği için insanların sendika veya derneklere üye olmayı suç olarak gördüğünü söyledi. Önde, her ferdin taşın altına elini koyması için sivil toplum örgülerine üye olması gerektiğinin altını çizdi.

Örgütlü Olmanın Önemini Emekçilere Anlatacağız!

İskenderun’da 25 bine yakın emekçinin sadece 7 bininin örgütlü olduğuna dikkat çeken Şube Başkanı Önde; “Diğerleri kötü koşullarda ve ucuza çalışıyorlar. En büyük korkuları da sabah işe giderken acaba akşama işsiz mi eve döneceğiz olmasıdır. İskenderun’da emekçileri örgütlemek adına var gücümüz ile çalışacağız ve örgütlü olmanın önemini emekçilere anlatacağız. Bu konuda siz ve diğer siyasi partilerinde desteğini bekliyoruz. Bizler, hiçbir zaman için ücret sendikası olmadık. Amacımız, insanlara yakışan neyse ona göre bir çalışma ortamı yaratmak olmuştur. Hedefimiz insanları mutlu etmektir! Bizler emeğin en yüce değer olduğunu savunan insanlarız. Yalnızca işçi ücretlerinin arttırılması değil, işçinin yediği yemekten, giydiği iş elbisesinden, bindiği servise kadar en iyi şartlarda çalışmasından yanayız. Çelik-İş Sendikası her zaman işçinin yanında yer almış bu haklı mücadeleden asla vazgeçmemiştir” şeklinde konuştu.

Sendika Başkanı Önde’nin, destek olmaları ve her zaman için arkalarında olmalarını istemeleri üzerine yeniden söz alan CHP İlçe Başkanı Uyar; “Bizler her zaman için yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde bizler nasıl sizin arkanızda duruyor isek, sizinde arkamızda durmanızı istiyoruz” diyerek yanıt verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here