CHP İlçe Başkanı Uyar; “Savaşa Dur Diyeceğiz”

0
70

mesaj111 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, 1 Mayıs’ın emekçilerin, insanca yaşam koşullarına sahip olma, demokratik hak ve özgürlüklerini kullanma amacıyla, bu uğurda mücadelelerinin birliğini ve dayanışmasını ifade ettiği gün olduğunu kaydetti.

Bugün tüm savaşlara dur deneceğini belirten Uyar; “Emekçilerin ne kan ne de gözyaşı dökmemeleri için; yalnızca alın teri dökmeleri ve döktükleri terin karşılığını almaları için verdikleri haklı mücadelenin yanında duracağız, katkı sağlayacağız, omuz omuza vereceğiz. 1 Mayıs günü başta İskenderun olmak üzere, tüm Türkiye’de ABD taşeronlarına ve savaşa dur diyeceğiz.

Ülkemizde demokrasi rafa kaldırılmış, yargı, yürütme ve yasama Başbakan’ın iki dudağı arasına sıkıştırılmıştır. Darbe dönemlerinde bile görülmeyen bir hukuksuzluk almış başını gidiyor.

İşçiler, memurlar köylüler ve tüm yoksullar hem ekonomik, hem de demokratik olarak kıskaca alınmış inim inim inliyor. Sendikal mücadele her türlü baskı ve yasal tedbirlerle yok olma sınırına getirildi. En küçük muhalif bir eleştiriye bile tahammül edemeyen sürekli bağıran ve kızan bir iktidar mevcut. Diğer yandan tüm dünyada savaş çığırtkanları bas bas bağırıyor. Bu süreç işçiler, emekçiler, memurlar ile şehir, kasaba ve köylerimizde yaşayan yoksul halkımız açısından önemli bir süreçtir. Bu süreci hiçbir provokatif oyun ve kışkırtmalara kapılmadan, sancısız atlatmamız birliğimiz, bütünlüğümüz ve geleceğimiz için çok önemlidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here