CHP İlçe Başkanı Basus; “Basın Çalışanlarının Sorunları Duyarlı Yaklaşımla Çözülebilir”

0
52

basın-chp basusCumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü, yayınladığı yazılı bir mesajla kutladı.

Gazetecilerin bu günü buruk kutladığına değinen Basus; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü; vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı ve gazetecilerimizin ciddi bir baskı ve tehdit altında çalışmak zorunda bırakıldığı, bir kısmının cezaevlerinde tutulduğu, dışarıda olanların da haklarının gasp edilerek haber yapma özgürlüklerinin ellerinden alındığı böylesi bir ortamda karşılıyor olmaktan dolayı büyük üzüntü duyuyorum.

Hem yaygın hem de yerel basın açısından gazetecilik mesleğinin zor koşulları yıllardır değişmemekte ve buna bir de iktidar baskısı eklenmektedir. Basın çalışanlarının, üstlendikleri ve başarıyla yerine getirdikleri bu önemli göreve yaraşır bir hayat standardına, ekonomik ve sosyal koşullara sahip olduğunu söylemek de kolay değildir. Bu konudaki yasal düzenlemeler eksiksiz bir şekilde bir an önce tamamlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Hep birlikte güzel günler göreceğimize olan inancım tamdır. Basın çalışanlarının sorunlarının duyarlı yaklaşımlar ve gerekli yasal düzenlemelerle çözüleceğini ümit ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here