CHP Hatay Milletvekillerinden Gözaltı Tepkisi

0
59

gözaltı tepkisiCHP Hatay milletvekilleri, Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında geçtiğimiz günlerde Hatay’da gözaltına alınanların serbest bırakılması gerektiğini istediler. CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl ve Mevlüt Dudu, partilerinin il binasında bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasında gözaltına alınan vatandaşların suçsuz olduklarını iddia ettiler.

 Gözaltına alınan vatandaşların bir an önce serbest bırakılmaları gerektiğini söyleyen Eryılmaz, yetkilileri göreve davet ederek, Hatay’daki gösteriler sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in katillerinin bulunmasını istedi. Hatay sınırında son günlerde yaşanan olaylara değinen Eryılmaz, bundan iki yıl önce sınırda bazı sorunlar yaşanacağını söylediklerini ancak bunun hiç kimse tarafından dikkate alınmadığını söyledi. Suriye ile olan 930 kilometrelik sınırda bulunan tüm sınır kapılarının kapalı olduğunu, bunun da ticaret yapanlara çok büyük külfetler getirdiğini belirten Eryılmaz, tek açık kapı olan Yayladağı Sınır Kapısı’nın neden kapandığını da merak ettiklerini kaydetti.

Sınır ticaretinin yok olması ve gümrük kapılarının kapanmasının nakliyecilik sektörüne çok büyük darbe vurduğunu savunan Eryılmaz; “Sınır kapılarının kapanmasıyla birlikte maalesef nakliye sektörü çok büyük yaralar aldı. Ro-ro taşımacılığıyla Mısır ve Arabistan’a giden tırlarımızın şoförleri oralarda mahsur kaldı. Şu anda yüzlerce tır şoförü bu ülkelerde hala mahsur durumda! Yetkililer bir an önce bu soruna bir çözüm bulsun” diye konuştu.

Hatay’da Gezi Parkı kapsamlı olaylar sonrası gözaltına alınanlar hakkında konuşan vekil Dudu’da, göz altıların bir dayanağı olmadığını savunarak; “Bu göz altılarda sabahın saat 4’ünde evlere yapılan baskınlarla suçsuz kişiler alındı. Zaten birçoğu da, özellikle parkta gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. Talebimiz diğerlerinin de serbest bırakılmasıdır” dedi.

Akgöl ise, yaşanan kargaşa ve kaosun sadece Hatay’ın barış iklimini bozmaya çalışanlara yaradığına dikkat çekerek; “Hatay’da barış ve kardeşlik ortamının bozulmasını isteyenler var. Biz bunların kimler olduğunu biliyoruz. Suriye’de yaşatılmaya çalışılan kardeş kavgası Hatay’a da sıçratılmaya çalışılıyor. Biz bunlara karşı uyanığız. Halkımızın bu tür oyunlara gelmemesi için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here