CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Ülke Kangrene Dönmüş Durumdadır”

0
111

mevlüt dudu (6)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, beraberinde Payas İlçe Başkan vekili Yücel Alpler, Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu, Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Erzin İlçe Başkanı Ali Saral, İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus, Arsuz İlçe Başkan Vekili Mevlüt Kılıç, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Yayladağı, Samandağ, Defne ilçe teşkilatları ve il başkanlığında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Samandağ ilçe başkanlığında partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen milletvekili Mevlüt Dudu İlçe başkanı İbrahim Aydoğan ve partililer ile bir süre sohbet etti. İlçe başkanı İbrahim Aydoğan milletvekiline ziyaretinden dolayı teşekkür ederek ortak hedefin CHP iktidarı olduğunu ifade etti.

Yayladağı ilçe başkanlığındaki konuşmasında AKP hükümetinin ülkeyi batırma noktasına getirdiğine vurgu yapan Milletvekili Dudu; “AKP insanları ayrıştırmış ve kamplaştırmıştır. Vatandaşın en doğal hakkı olan eleştiriye bile tahammül edemeyen iktidarın sahipleri saltanat içinde yaşarken, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.424TL yoksulluk sınırının 4.000TL  olduğu ülkemizde emeklilerimiz ve asgari ücretle çalışan işçi kardeşlerimiz % 3+ 3’e, 949 TL asgari ücretle açlıktan ölmeye mahkum edilmektedir. Suriye politikasında yanlışlar en net şekilde Hatay’dan görülmektedir. Dış ilişkiler, ekonomi, tarım, eğitim sisteminde yapılan yanlış uygulamalar sonucu ülke kangrene dönmüş bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

mevlüt dudu (7)

2015 seçimlerinin önemine dikkat çeken Milletvekili Dudu, ülkemizi içinde bulunduğu kaostan kurtaracak partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna dikkat çekerek; “Türkiye’nin dış ilişkilerinin düzgün olduğu bir tek komşu ülke bulunmamaktadır. Neresinden tutsak elimizde kalan AKP politikaları Eğitim sistemini de  yazboz tahtasına döndürmüştür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız yarın hangi sınav sistemi değişecek endişesindedirler.

Bugün ciddi bir yol ayrımına getirilen ülkemizde halkımızı bir arada tutan değerlerin hepsi yavaş-yavaş yozlaştırıldı. Cumhuriyetimizin ve toplumsal bütünlüğümüzün temel taşları bir-bir yerinden oynatıldı. Ülkemiz, 12 yılda hiç istemediğimiz karanlık bir tablo ile karşı karşıya kaldı. Türkiye’yi bu olumsuz tabloyla buluşturan iktidar partisine ‘dur’ deme gücümüz var. Bu gücün ortaya koyulacağı tarih ise 2015 Haziran’ında gerçekleştirilecek seçimlerdir. Haziran 2015, CHP’nin iktidar olduğu sevgi, kardeşlik ve barış tohumlarının yeniden ekilmeye başladığı tarih olacaktır” dedi.

Daha sonra CHP Hatay İl başkanlığına geçen Mevlüt Dudu, İl Başkanı Ertuğrul Gün tarafından karşılanarak partililer ile bir araya geldi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here