Selin Sayek Böke; “Biz Bu Düzeni Değiştireceğiz!”

0
165

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke; “Biz Bu Düzeni Değiştireceğiz!”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, geçtiğimiz hafta Hatay’ın ilçelerinde teşkilatlar ve partililerle bir araya geldi, çeşitli inceleme ve temaslarda bulundu. Partililerin yanı sıra muhtar, sendika ve stk temsilcileriyle de görüşen Böke, dile getirilen sorun ve talepleri not ederek çözüm noktasında gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Hatay ziyareti kapsamında haftasonu da İskenderun’da toplantılar gerçekleştirdi.

İlk olarak partisinin ilçe teşkilatında partililerle bir araya gelen Böke, burada basın açıklamasında da bulundu.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu duruma işaret eden Böke; “Dört tarafımız yangın yerine dönmüş ağır bir kriz halindeyiz. Derin bir buhran var. On milyon evde en az bir işsiz var. Mutfaklar yangın yerine dönmüş. Türkiye’nin resmi istatistik kurumu olması gereken kurum sinyalleri saraydan alıyor, iddiası o ki tüketici için enflasyon %19… Oysa her birimiz biliyoruz ki, pazara, markete gittiğimizde, eve gelen faturada enflasyon bundan çok daha yüksek. Bir yanda torpilsiz işlemeyen bir düzen, gencine gelecek yaratmayan, gelecek için umudunu çalan bir düzen. Ağır bir ekonomik buhran var ülkede, çok acilen aşmamız gereken.

Ekonomik buhranla birlikte doğamız, çevre her taraf bir yakım halinde. Daha bundan iki hafta önce, Akdeniz’i sarıp sarmalayan büyük bir yangın felaketiyle karşılaştık. Yangını söndürmek için, hızlı adım atmak yerine, algıyı yönetmeyi seçen bir iktidarın izlediği yangın canlarımızı aldı. Bundan bir iki hafta sonra Batı Karadeniz’de büyük bir sel felaketi geldi. Her şeyin başında şunu söyleyelim, bu felaketlerde krizleri yönetiyor olması gereken devleti, iktidar bilerek isteyerek bir krize sokmuş vaziyette.

Hiçbir felaket karşısında çaresiz kalmaya mahkum değiliz. Acilen bu siyasi anlayışı değiştirecek ve felaketleri önlemeyi kendine görev edinen, felaket yaşandığı anda algıyı değil, devleti yönetmeyi seçecek bir siyasi anlayışa ihtiyacımız var. Maalesef iktidar ne felaketleri önlemek için, ne de yaşanan felaketi, yönetmek için üstlenmiş olduğu sorumluluğu yerine getirmiyor. Alınmış olan her yetki, beraberinde sorumluluk getirir. İktidarı derhal göreve çağırıyoruz, derhal! Her felaketten sonra vatandaşına iban numarası gönderen değil felakete karşı yurttaşını koruyan bir devlet anlayışını ortaya koyacak bir iktidara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin Derhal Seçime İhtiyacı Var!”

Türkiye’nin acilen bir seçime ihtiyacı olduğunu kaydeden Böke; “Geçen sene 833 milyon lira vergi ödedik, bu sene 1 trilyona yakın olacağı bekleniyor. İktidarlardır tercihi yapan bütçenin nereye harcanacağına dair. Halkın ihtiyacı doğrulusunda o bütçeyi halk için kullanmak iktidarın sorumluluğudur. Saraya uçak almak değil, yangın söndürme uçağı almaktır. Geçmeyeceğimiz köprüler yapmak değil, köy yollarını tamamlamaktır. Vatandaşın ihtiyaç duyduğu yatırımları yapmaktır. Bunlar siyasi tercihlerdir. Dolayısıyla acilen iktidarın değişmesi gerektiği, yeni bir siyasi anlayışın, yeni bir öncelikli siyasi tercihlerin iktidara gelmesinin vakti! Türkiye’nin derhal seçime ihtiyacı var!

İktidar herkesi susturmaya çalışıyor. Basın susturuluyor. Çünkü iktidar gerçekler konuşulduğunda, başka bir geleceği kurma iradesinin oluşacağını ve halkın artık yeni bir iktidar istediği gerçeğinin de ortaya çıkacağını çok iyi biliyor. Bizler de insanları, halkı bilgilendirmek ve bu değişimin öncüsü olmak zorundayız.

Çok dikkatli ve özenli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Provokasyonlara karşı çok uyanık olmamız gereken bir dönemdeyiz. Gerçek sorumlunun kim olduğunu hiç gözden kaçırmamak gerekiyor. Yaşıyor olduğumuz bu sorunların bütünün sorumlusu iktidardır! O yüzden de bir hesap sorulacaksa o merci de iktidarın kendisidir. İnsanları birbirine düşüren bir anlayış değil insanların dertlerine çare olacak bir siyaseti kurabilmemiz için gerçek sorumludan hesap sormamız gerekiyor hep birlikte. Yaşadığımız ağır tablo hep aynı yere işaret ediyor; iktidarın değişmesi gerek!

Reçetemiz hazır, iktidara geldiğimizde ilk 100 günde, bir yılda neler yapacağımızı adım adım bugünden biliyoruz biz. Derhal seçim istiyoruz ki Türkiye bu ağır yıkımdan halkın eliyle demokratik olarak ve halkın iktidarını kurarak çıksın. Bu karanlık tablo içerisinde umut da burada yatıyor. Bu tabloya mahkum değiliz, tarif etiğim bütün bu ağır yıkım, iktidarın bilerek isteyerek siyasi tercihiyle kurmuş olduğu bir düzenin sonucunda yaşanıyor. Kader değil, işin fıtratında yok. İnsan eliyle yazılmış kurallar nedeniyle yaşıyoruz bu krizi. Demek ki o kuralları değiştirirsek, düzen değişir, düzen değişirse bu kriz aşılır.

Biz de diyoruz ki; biz bu düzeni değiştireceğiz! Türkiye’nin düzeni değiştirebilecek imkanı var, maddi kaynağı var, insan kaynağı var, elinde reçetesi olan Cumhuriyet Halk Partisi ve onun siyasi iradesi var. Dolayısıyla ben bu karanlığın varlığını hiç unutmadan ama yarının aydınlığını birlikte kurma umudumuzu, özgüvenimizi, cesaretimizi ve mücadele azmimizi büyüterek ve halkı da bu büyüyen gücün içerisine katarak bir geleceği yazacağımıza dair umut ve inançla hepimizi selamlıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha sonra muhtar, sendika ve stk temsilcileri ile bir araya gelen Böke, yaptığı açıklamaların ardından sıkıntıları dinledi. Dile getirilen tüm sorun ve talepleri tek tek not alan Böke, gerekli çalışmaları yapacağının sözünü verdi.

Böke’nin İskenderun programına, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, İl Başkanı Ramiz Parlar, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, ilçe kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri katılım gösterdi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İskenderun’un ardından Arsuz’da partililerle buluştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here