CHP Gençlik Kollarından Anlamlı 10 Kasım Etkinliği!

0
113

chp-fener-alayi1Mansuroğlu; “Demokrasiden, Laiklikten Ödün Vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Gençlik Kolları, parti yetkilileri ve vatandaşlarla beraber parti binasından Atatürk Anıt Alanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yaktıkları meşalelerle yürüyen gençlik kolları üyeleri, Ata’nın huzurunda onwin saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular. İstiklal Marşı’nın ardından Anıt Alanı önüne karanfil bıraktılar.

chp-fener-alayi2

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Ata’mızın aramızdan ayrılışının 78. yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada; “Aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde hürmet ve hasretle andığımız, Anadolu’dan yükselen en büyük ışık devrimleriyle, fikirleriyle, ilkeleriyle, yüreğimizi ve beynimizi aydınlatan büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum. Kendi karanlık düşünceleri gibi bizi karanlığa mahkûm etmek isteyen bugünkü iktidar, şunu bilsin biz Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız devrimci ruhla gönlümüzü, yüreğimizi, fikirlerimizi aydınlatıyoruz. Onlar bizim aydınlık yüzlerimizi göremiyorlar. Bizleri karanlığa mahkûm etmek isteyenlere sesleniyorum, bizler barıştan, demokrasiden, laiklikten ödün vermeyeceğiz. Bunun için kanımızın son damlasına kadar vermemiz gerekiyorsa vereceğiz” diye konuştu.

chp-fener-alayi3

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Onur Baştaş da; “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve mimarını, aramızdan ayrılışının 78. yılında saygıyla anıyoruz. Mustafa Kemal’in hayatı boyunca göstermiş olduğu mücadelesini, dik duruşunu ve Türk halkını egemenlik seviyesine yükseltmesini, ilke ve inkılâplarını anlama günüdür bugün matem günü değildir. Gazi Mustafa Kemal ‘Beni anlamak demek, beni mutlaka görmek demek değil, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız kâfidir’ diyerek vatanına olan aşkını vurgulamıştır.

chp-fener-alayi4

Atatürk, büyük bedeller ödeyerek ve asla vazgeçmeyerek kazanılmış olan Kurtuluş Savaşının kendisinin önderliğinde modern Türkiye olmayı amaçlamıştır. Sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda tam bağımsız çağdaş bir Türkiye kurmuştur. Dünya liderleri Atatürk’ü kendilerine rol model olarak görmüştür. Bizler tüm dünyaya yol gösterici olan Ata’mıza borcumuzu, onun ilke ve inkılâplarına bağlı hedefleri doğrultusunda bilimi kullanan sorgulayıcı, açıklayıcı olarak ödeyebiliriz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here