CHP Gençliğinden Değerlendirme

0
67

chp gençlik32013, Hoşgörü ve Barış Ortamı Tüm Dünyaca Bilinen Hatay İçin Kara Yıl Oldu

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, ilimizdeki son gelişmeleri değerlendirirken, hoşgörü ve barış ortamı tüm dünyaca bilinen Hatay için 2013 yılının tam anlamıyla kara bir yıl olduğuna dikkat çekti.

CHP’li Yeşilmen, yanlış politikalar sonucunda Hatay’ın savaşı ensesinde hissettiğine değinerek; “Hoşgörü ve barış ortamı tüm dünyaca bilinen Hatay için 2013 yılı tam anlamıyla kara bir yıl oldu. Pek çok ırkı, dini, mezhebi bir arada barındıran Hatay, barıştan başka bir şey bilmezken hükümetin yanlış politikaları sonucu savaşı ensesinde hissetti. Var olan hoşgörü ortamına güvenen Hatay, Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin en büyük terör olaylarından biri kendi topraklarında olunca neye uğradığını şaşırdı. Sayısı hakkında büyük soru işaretleri bulunan ama 53 diye açıklanan vatandaşını bu kötü günlerde kaybetti.

Yıllardır yeşeren barış filizleri büyük bir darbe yedi. Tüm yurt kan ağlarken ülkeyi yönetenler düğün yaptı, yurtdışına gitti. Olaydan iki hafta sonra olay yerine gitmesine rağmen devletin başının yaptığı ‘53 Sünni vatandaşımızı kaybettik’ yorumu, vicdanı olanların içini sızlattı. Bu acı olay bile ayrıcı, bölücü zihniyetin önünde duramadı. Bir takım insanların kişisel hırsları yüzünden olan yüreği kan ağlayan ailelere oldu. Geride ise sadece gözyaşı kaldı” şeklinde konuştu.

İlimizdeki olayların sadece bununla kalmadığını da kaydeden Yeşilmen; “Tüm ülke Gezi Parkı Eylemi ile çalkalanırken en etkili protestolardan birine ev sahipliği yaptı Hatay. Ama bedelini acı bir şekilde öded(tiler)i. Türkiye altı gencini ve bir polis memurunu kaybetti. Hatay ise üç gencini verdi toprağa. Sonra yapılan yorumlar kan dondurdu. Suçlular mı? Onlar serbest. Geride bu sefer gözyaşı ile birlikte ‘neden’ sorusu kaldı? Neden bu gencecik canlara kıydınız?” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here