CHP İş Dünyası Heyeti İTSO’da Ortadoğu’da Yaşanan Sorunlara Dikkat Çekti

0
117

chp-iş dünyası2CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak; “Hürriyetlerimiz Tehlike Altında”

Geçtiğimiz hafta sonu bölgede toplantılar yapan CHP İş Dünyası Grubu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek, bölgede yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve beraberindeki heyeti, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis salonunda CHP İş Dünyası Grubuna bölge ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Hatay’ın coğrafi yakınlığı sebebiyle; Ortadoğu’da yaşanan karışıklıklardan en fazla etkilenen iller arasında yer aldığına dikkat çeken İTSO Başkanı Yılmaz; “Özellikle Suriye’de yaşanan iç savaş ve Irak’taki IŞİD tehdidi; Hatay halkını birçok açıdan olumsuz yönde etkilemiş, sanayici ve esnafımızın zor günler geçirmesine sebep olmuştur. Son dönemde bu ülkeler ile aramızdaki dış ticaret ilişkisi, nispeten düzelme eğilimi gösterse de, yanı başımızda yaşanan insanlık dramı ekonomiden bahsetmeyi anlamsız hale getirmektedir” şeklinde konuştu.

chp-iş dünyası3

Türkiye’de Yatırım Yapmak Güvenli Değil!

İTSO Meclis Salonunda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise Türkiye’de yatırım yapmanın güvenli olmadığını belirterek; “Yatırım yapmanın güvencesi yok, yatırım yapıyorsunuz birileri sizi beğenmiyor elinizdeki şirketi elinizden alabiliyor ya da denetim elemanlarını gönderiyor size büyük zararlar yazıyor, sizi hareket edemez hale getiriyor. İşte Türkiye’de mutlaka mülkiyet hakkının güvence altına alınması lazım… Bunu konuşur hale geldik. Bakın şunu sadece hatırlamanızı istiyorum; Sermayenin rengi olmaz, Rengine göre sermayeye işlem yapılmaz, Serbest Piyasa ekonomisi böyle çalışmaz. Bugün maalesef bu noktadayız” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, ülkenin gelişmesi ve yatırımların sağlıklı yapılması için bazı kurullar olduğunu hatırlatarak; “Yıllardır iş aleminin bildiği bir şey var. İş aleminin gelişebilmesi için, ülkenin hızlı büyüyebilmesi için üç tane hürriyet olması lazım Din ve vicdan hürriyeti, ifade hürriyeti, teşebbüs hürriyeti. Bugün her üç hürriyet de tehlike altındadır. İşte bizim önerdiğimiz model bu üç hürriyet üzerindeki tehlikeyi ortadan kaldırmaya yöneliktir” dedi.

chp-iş dünyası4

CHP olarak her zaman yatırıma ve yatırımcıya destek vereceklerinin altını çizen Öztrak; “İş adamlarımız yatımcılarımız ve bu ülkede istihdama katkı sağlayan girişimcilerimiz bizler için çok değerlidir. Maalesef hükümetin Suriye politikası nedeniyle sınır illerimiz ekonomik ve sosyal anlamda çok sıkıntılar çekmektedir. Hatay’da bu krizden en çok zarar gören iller arasında yer almaktadır. Sınır ticareti, nakliye ticareti, azalmış, Ortadoğu ile ticaret yok denecek kadar azalmıştır. Tüm bu sıkıntıların bilinci içerisindeyiz Bölgemizdeki Mardin, Şanlıurfa ve diğer illerde de incelemelerimiz oldu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak’a plaket takdim etti. Toplantı sonrası CHP heyeti İTSO yönetim kurulu üyeleri ile toplantı salonunda bir süre daha şehrin ekonomik sorunları hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundular. CHP İş Dünyası Grubunda; Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Milletvekilleri; Mevlüt Dudu, Ali Sarıbaş, Mehmet Ali Ediboğlu, Gökhan Günaydın, İlhan Demiröz, Mehmet Ali Susam, Sena Kaleli, Serdar Soydan, Vahap Seçer yer alırken toplantıda CHP Hatay İl ve ilçe Başkanları, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, İTSO yönetim kurulu üyeleri ve İTSO Meclis üyeleri de hazır bulundular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here