Çeyrek Altının Önlenemez Yükselişi: 980 TL!

0
37

Yatırım aracı olarak kullanılan ‘Değerli Metal’ Altın, piyasadaki değerini her geçen gün arttırıyor. Altın fiyatlarının artmasına oranla Çeyrek Altın’ın önlenemez yükselişi de devam ediyor.

Hafta başında Altının Açılışı 565 TL, Çeyrek Altın ise 925 TL’den işlem görüyordu. Hafta sonuna gelindiğinde ise Altının Kapanış Fiyatının 600 TL, Çeyrek Altın’ın ise 980 TL olduğu gözlendi.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, İskenderun Kapalı Çarşıda, Bugün Altının Kapanış Fiyatının 600 TL, Çeyrek Altının ise 980 TL olduğuna işaret etti. Oda Başkanı Uğur Fırat, 600 liraya dayanan altının, yatırımcı olan vatandaşı güldürdüğünü, esnafı da nakit sıkışıklığı nedeniyle zorlayacağını sözlerine ekledi.

Yılsonu itibariyle altının önünün açık olduğuna da değinen Fırat, Merkez Bankasının bu hafta yapacak olduğu açıklamayı Kasım ayının 18’ine ertelemesinin de ayrı bir soru işareti olduğuna işaret etti.

Altın fiyatlarındaki artışın esnafı zora soktuğunun da altını çizen Başkan Fırat; “Altın güvenli bir liman ve yatırım aracıdır ama bu yatırımı yaparken en az bir sene beklemek, daha sonra da değerlendirmeye geçilmesini tavsiye ediyoruz.

Altında ve dövizde, önümüzdeki hafta yine bir hareketlenme bekliyoruz. Bu yılbaşına kadar sürer diye düşünüyoruz. Çünkü bankalar bu dönem altın veya dövizdeki açık pozisyonları kapatabilmelerindeki hareketlilik ister istemez iç piyasaya yansıyacak. Yatırımcı açısından sevindirici, esnaf açısından da nakit sıkıntısı yaşandığı için biraz zorlanıyor” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here