Çevre Koruma Derneğinden CHP’ye Ziyaret!

0
48

chp-çevre koruma1Dudu; “Birliktelik Sağlanırsa, Santrallerin Yapımına Engel Olunabilir”

İskenderun körfezinde yapılan ve yapılması planlanan termik santrallere karşı kamuoyu oluşturmak adına bir dizi ziyaretler gerçekleştiren İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, dün de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe binasına giderek burada İlçe yönetimi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile görüştüler.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte CHP İskenderun İlçe teşkilatına giden Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez, burada CHP İlçe yönetimi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile bir araya geldiler ve “Termik Santrale Hayır” girişimlerine destek istediler. Körfezin ve İskenderun’un kirliliği konusunda derneğin gösterdiği hassasiyetten dolayı yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Çevre temizliği konusunda bıkmadan usanmadan çalışıyorlar. CHP olarak da yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez; “CHP ve vekilimizle daha öncede işbirliği yaptık. Vekilimiz Ankara’da mecliste verdiği önergelerle bizlere destek oldu teşekkür ediyoruz. Şuanda da greenpeace ile ortak yürüttüğümüz ‘Termik santrallere hayır’ girişimlerimize destek vermenizi bekliyoruz. Termik santral ile ilgili yayınladığımız dergimizi, özellikle sayın vekilimizin bu çalışmaları TBMM’de 550 milletvekilimize ulaştırmasını, bölgemizi bekleyen tehditler ile ilgili onları bilgilendirmenizi bekliyoruz. Bu bölgede 1 tane termik santral kuruluyor gibi gösterilip ÇED raporu alınıyor. Oysaki bu bölgede 13 tane kuruluyor. ÇED raporu alınırken, tamamı ele alınıp, hazırlanması gerekir.

chp-çevre koruma2

Balıkçılık ve tarımla geçinen bölge halkı, termik santraller yüzünden oluşacak çevre kirliliği nedeniyle ciddi anlamda olumsuz etkileneceklerdir. Kısaca 100 bin kişiyi doğrudan etkileyecektir. Bölgemize böyle yatırımlar istemiyoruz. Enerji için alternatif kaynaklar var ama maalesef hükümet termik santrallere teşvik sağlıyor. Santrallere hayır demek için destek bekliyoruz. Termik santraller kurulursa doğa güzelliklerimize sadece fotoğraflardan bakarız” dedi.

Kendisinin de bir çevreci olduğunu kaydeden CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da; “Bende bir çevreciyim! Geçenlerde Sinop’un Gebze ilçesine gittim. Burası gibi 13 değil, orada kurulacak tek bir santral için tüm halk kurulmaması yönünde seferber olmuştur. Tüm işyerleri camlarına astıkları broşürler ile santrale karşı olduklarını ortaya koymuştur. Kısaca halk topyekün santrale karşı! Burada da bu birlikteliği sağlamak lazım. Buna sadece sizin karşı olup durdurmak için gücünüz yetmez. Sivil toplum örgütlerini, siyasileri ve önemlisi de halkı arkanıza almanız gerekir. Bu konu üzerinde Gebze halkından çok daha fazla duyarlılık göstermeliyiz. Eğer burada o birliktelik sağlanırsa, santrallerin yapımına engel olunabilir” diye konuştu.

Dernek Başkanı Sönmez, halkı bilgilendirmeye yönelik çalışmalarının olacağını dile getirirken, yanlarında getirdiği kitapçık ve takvimi hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here