Çelik’in “Nefes ve Aşk” Kitabı Çok Yakında Çıkıyor

0
58

Hatay’ın parlayan yıldızı Kaan Metin Çelik yine her zamanki gibi rekora koşuyor. 20 yıllık yazarlık serüvenine birçok sayıda Öykü, Roman, Şiir, Deneme, Boyama kitapları ve birçok aktif faaliyet sığdıran İskenderunlu Yazar Kaan Metin Çelik, kitapları Hatay’da en çok okunan isim olarak tanınıyor. Türkiye’de bir ilk olan ve çocuklar için çıkardığı tarihi yerlerin çizimlerini boyama kitapları olarak hazırlayan çocukların hem görsel gelişimini hem de eğlenmesini sağlayan Yazar Kaan Metin Çelik, 2000 yılında çıktığı bu yolda 21 yıllık başarının bir değerlendirmesini yaptı.

300 bine yakın boyama kitabı, 90 bine yakın da Öykü, Roman ve Şiir kitabı biten, 2016, 2019 yılları arasında ise 100 bine yakın öğrenciyle söyleşi yapan Çelik; “Geçmişten aldığımız Folklorik değerlerin gelecek nesillere aktarılması, çocuklarımızın dünü ve bugünü bilmeleri gerekmektedir. Öykülerimizin, şiirlerimizin, roman ve boyama kitaplarımızın geleceğe ışık tutup çocukların belleklerinde güzel bir tat bırakacağına inanıyorum.

Geleceğe ışık tutacak olan çocuklarımız, geçmişini bilmezse geleceğe yön veremez. Bizler için umut vadeden çocuklarımız geçmişten almış oldukları bağları ve değerleri eğlenceli bir boyama serüveni ile oluşturmuş olacaklardır” şeklinde konuştu.

Yazar Çelik, yalnızca Hatay için değil Türkiye’deki farklı şehirler için de projelerinin olduğunu söyledi. Aynı zamanda eserlerinin çevirilerini de oluşturmaya çalışan Çelik, bu sayede ve 7’den 7’e her kesime hitap eden kişiliğiyle daha da evrenselleşebilecek.

Kitaplarında birçok hikayeleri barındıran Çelik’in ‘Aşk ve Nefes’ adlı nefes kesici romanı da heyecanla bekleniyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here