Çelik-İş Sendikası, Bu Kez Kırıkhan’da İftar Yemeği Verdi!

0
119

çelik-iş iftar6Şube Başkanı Demir; “Türk Metal, Huzuru Bozan Taraftır”

Çelik-İş Sendikası Ramazan ayı dolayısıyla bu kez Kırıkhan’da iftar yemeği verdi. Kırıkhan ve havalisindeki üye işçilerine ve ailelerine Kırıkhan Parlak Resort Otel’de iftar veren Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi’nin yemeği dualarla başlayıp, dualarla son buldu.

Tertip edilen yemeğe Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, Şube Sekreteri Mehmet Güngör, Şube Mali Sekteri Murat Kayış, Eğitim Sekteri Rifat Alpboğan ve çelik işçileriyle aileleri katıldılar. Etkinlikte bir konuşma yapan Şube Başkanı Mehmet Demir; “Türk Metal’in huzursuzluğu, emekçilerin evlerine kadar girmiştir” dedi.

Etkinliğin açılış konuşması Şube Sekreteri Mehmet Güngör tarafından yapıldı. Güngör’ün kısa selamlama konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir söz aldı. Şube Başkanı Demir, diğer sendikaya 3 Temmuz’da Osmaniye’de ‘Hodri Meydan’ dediklerini hatırlatarak; “Yine sözümüzün arkasındayız. Gelsinler Türkiye genelinde belli bir program ve takvim içinde metal kolundaki tüm işyerlerinde referandum yapalım. Halen bu meydan okuyuşumuzun arkasındayız. Son 10 aydır barış kenti Hatay’da, İsdemir’deki huzursuzluk anlamında barışı bozan taraf Türk Metal Sendikası’dır. İş yerinde huzurlu olmayan işçi kardeşim evinde de huzurlu olamaz. Bunların huzur bozgunculuğu emekçilerin evlerine kadar girmiştir. Bu durumu yaratanları kınıyorum” diye konuştu.

çelik-iş iftar7

Ekmeğimize Acı Çektirmeyelim

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, bundan böyle her toplantıda üye sayılarını duyurma kararı aldıklarını da belirterek; “3 Temmuz’da sayımızı 3.041 olarak açıklamıştım ama geliş gidişler devam ediyor. O tarihten sonra iki arkadaşımız karşı sendikaya geçti bugünkü sayımız bu nedenle 3.039’dur.

Genel Başkanımızın memleketi Kırıkhan’dan sesleniyorum. Sevgili arkadaşlar ekmeğimize acı çektirmeyelim. Gelin bölünmeyelim. Gelin bir olalım, iyi olalım, beraber olalım. Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 2 Ağustos’a kadar bizim misafirimizdir. 3 Ağustos sabahı bir daha İskenderun’a dönmemek üzere onu uğurlayacağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here