Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül; “MMK Grevi Hepimize Hayırlı Olsun”

0
211

mmk grev1Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı  Cengiz Gül, MMK Metalürji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş. Dörtyol Tesisleri’nde 18 Temmuz tarihi itibarıyla başlayan grevin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. MMK A.Ş. önünde işçilere hitap eden Genel Başkan Gül;  “Bildiğiniz üzere İsdemir’de de grevdeyiz. Ancak İsdemir yönetimi grev kırıcılığı yapıyor. MMK’da ise Rus Genel Müdür çok güzle bir açıklama yaptı ve ‘grevinize saygı duyuyorum’ dedi. İsdemir’deki Genel Müdür Türk Bayrağını da kullanarak grev kırıcılığı yaptı. Bu nedenle İsdemir yönetimini kınıyorum. İsdemir ve Çelik-İş arasındaki mücadele bundan böyle daha sert geçecek. MMK’da ise işler farklı gidiyor. Rus Genel Müdür uyumlu ancak Rus patron istediğimiz ücrete onay vermiyor. Biz %40 civarında bir zam istiyoruz, onlar %20 veriyor. Burada yani MMK’da sizlerin kabul etmeyeceği bir sözleşmeyi imzalamayacağız” diye konuştu.

Genel Başkan Gül, MMK’da 14 ücret kademesi belirlediklerini bu yolla ücret adaletini sağlayacaklarını ifade ederek; “Tüm ücretler belli bir noktada çakışıyor. Yüksek ücret alanlar belki yeterli bir zam alamayabilirler. Önce MMK’da ücret adaletini sağlayacağız. Grev, dinlenme zamanı değil mücadele ve kenetlenme zamanıdır. TİS için Rus Genel Müdür ‘size yeni teklifler getireceğiz’ dedi. Bunları değerlendireceğiz” dedi.

mmk grev2

Milletvekili Akgöl, Grevdeki Çelik İşçisini Ziyaret Etti

Çelik-İşçisini ziyaret eden siyasilerden biri de CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl oldu. Milletvekili Akgöl, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçe başkanları ve bir grup partiliyle grev çadırını ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Akgöl; “Mübarek Ramazan ayında çelik işçisine grev yaptıran yönetimi şiddetle kınıyorum. Buradaki arkadaşların iş güvenliği yok. Her gün işten atılırım korkusu yaşayan işçiler huzursuz. Huzursuz çalışan bir işçiden de yeterli verim alınmaz. Biz greviniz bitene kadar sizlerleyiz. Bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sayın Genel Başkan, sakal diyorsan sakal, saç diyorsan saç bırakalım ve ne diyorsan onu yapalım. 5 bin kişi tek yumruk olursa kimse bu bileği bükemez” diye konuştu.

Öte yandan grev çadırı, Bekbele’nin Ak Partili Belediye Başkanı Bestami Bilgili tarafından da ziyaret edildi. Başkan Bilgili, çelik işçine moral verip, her zaman yanınızdayım  mesajı verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here