Çanakkale Geçilmedi, Geçilmeyecek!

0
170

çanakkale kutlama618 Mart 1915’te kahraman ordumuzun ve yüce milletimizin canları pahasına kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü bugün coşkulu bir şekilde kutlanacak.

Zaferin 100. yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İlk olarak sabah Belediye Kültür Sarayında başlayacak törende şehitlerimizin ruhuna saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde İstiklal Marşımız söylenecek. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmanın yapılacağı programda şiirlerin okunmasının ardından oratoryo sahnelenecek.

Kültür sarayındaki törenin ardından saat 10.30’da İskenderun Asri Mezarlığındaki Şehitlik’te çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Saat 11.45-12.30 saatleri arasında Garnizon Komutanlığında protokol ve şehit ailelerine yönelik ikramda bulunulacak. TCG Karataş ve TCG Karpaz’da protokol ve şehit aileleriyle öğle yemeği ve ardından kısa süreli seyir gerçekleştirilecek. Merkez Kaptan Paşa Camii’nde ikindi namazını müteakip Mevlid-i Şerif okutulacak.

Yine aynı gün 16.00-17.30 saatleri arasında MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda MKÜ ile Deniz Üs Komutanlığının organize ettiği ortak program düzenlenecek.

Gün sonunda, saat 19.30 da ise Anıt Alanı civarında ışık gösterisi ve gemilerle fener alayı gerçekleştirilecek. Ayrıca Deniz Müzesi de ücretsiz olarak gün boyu gezilebilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here