Çamura Bulanan Evler Tek-Tek Yıkandı

0
94

büyükşehir sel çalışma1Hatay Büyükşehir Belediyesi Sel Bölgesinde Yaraları Sarıyor

İlimizde Cumartesi akşamı meydana gelen ve Antakya-İskenderun yolunu trafiğe kapatarak birçok ev ve hayvan barınağına zarar veren selin ardından, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler,  zarar gören yerlerde temizlik, yol genişletme ve kanal açma çalışması yaptı.

Kırıkhan’ın Kurtlusoğuksu, Belen’in Bakras Mahalleleri ile Antakya-İskenderun yolu üzerinde çalışma yapan ekipler, birçok hayvanın mahsur kaldığı bir ahır ile kapanan bazı yollardaki balçıkları temizledi.

büyükşehir sel çalışma2

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler selden dolayı evleri çamurla dolan vatandaşların evlerini yıkadı. Evi çamurla dolan vatandaşlar, her şeyin bittiğini düşündükleri anda Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarına koştuğunu ifade ederek, zor günlerinde yanlarında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

büyükşehir sel çalışma3

HATSU’ya bağlı iş makineleri, selden dolayı çamur ve kopan ağaç parçaları ile kapanan derelerin ıslahını gerçekleştirerek suların tahliye yolunu genişletti.

Öte yandan Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler iş makineleriyle, kapanan Kırıkhan-Kurtlusoğuksu yolunu trafiğe açtı. HATSU’ya bağlı içme suyu Daire Başkanlığı da selden zarar gören içme suyu hatlarının onarımı için fizibilite çalışması başlattığını bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here