Çalışkan: “Bugüne Kadar Neredeydiler de Yapmadılar”

0
80

saadet partisi13Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Necmettin Çalışkan İskenderun’da merkez, Denizciler ve Sarıseki beldesinde esnafları gezdi çeşitli etkinlere katıldı. Çalışkan günün sonunda Denizciler beldesinde Erzurumlular Dayanışma Derneğinin tertip ettiği âşıklar atışması programına katılarak bir konuşma yaptı.

Önümüzdeki seçimlerin, belediye seçimi olduğu kadar ülkenin genel gidişatını da ilgilendirecek bir seçim olduğunu kaydeden Çalışkan; “Denenmiş yıpranmış adamlar 10-12 senedir iktidarlar sanki muhalefetteymiş gibi milleti uyutmaya çalışıyorlar. Bugün gelip şunu yapacağız, bunu yapacağız diyorlar. Ne diyor beyefendi 3 yıl içinde Hatay’ı en büyük 5 ili yapacaklarmış. 12 yıldır ne yaptın ki bugün bunu diyorsun? Uyanda balığa gidelim. Yapacak olsalardı şimdiye kadar yaparlardı. Şimdiye kadar uyudular bugün seçim gelmiş akılları başlarına gelmiş. Her hafta bir bakan geliyor neymiş içme suyu çözülecekmiş bugüne kadar neredeydin 12 yıldır iktidardasın” şeklinde konuştu.

CHP adayı Lütfü Savaş’a da gönderme yapan Çalışkan; “Yahu Allah aşkına neye güvenip çıkıp aday oldun? Hangi hizmetlerin var? Bu adamlarla niye kavga ettin? Seni büyükşehre aday gösterselerdi yine de gidecek miydin bir açıkla! Siyaset ilkeli adam işidir” diye konuştu.

Memleketin İşe İhtiyacı Var!

Bu memleketin en fazla işe ihtiyaç olduğunu da belirten Çalışkan; “Kredi kartı borcundan insanlar intihar ediyor. Boşanmalar, aile faciaları çığ gibi arttı. Bunların hepsi toplumda yaşanan olayların doğal bir sonucudur. Adamın işi, huzuru olsa neden yuvalar dağılsın, niye intihar etsin, neden psikolojisi bozulsun” dedi.

Bazı projelerinden de bahseden Çalışkan; “Her köye her mahalleye ücretsiz ortak kullanım çok amaçlı salon, spor tesisleri yapacağız. Her memleket kendi içinde kalkındırılmalı. Yandaşı değil vatandaşı düşünerek insanların gurbete çalışmaya gitmemesi için kendi ürettiklerimizle, kendi açacağımız fabrika ve sanayiler ile işsizliğe çare arayacağız. Bugün her şeyi ithal ediyoruz. Kendimiz üretsek karşılığını alamıyor masrafını çıkaramıyoruz, çünkü her şey pahalı durumda” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here