“Çalışan Memnuniyeti İçin Var Olan Sorunlar Çözülsün!”

0
67

Türk Sağlık-Sen Hatay Şubesinden Gizli Müşteri Uygulaması Değerlendirmesi

Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin,  yaptığı yazılı açıklamada gizli müşteri uygulamasının sıkıntı verecek bir uygulama olduğunu belirterek “Gizli Müşteri uygulaması kabul edilemez” dedi.

Şahin, 90 gün ismi verilen Kamu Hastaneler Kurumunun talimatıyla tüm hastanelerimizde 3 aylık bir proje uygulanmaya başladığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bu proje kapsamında içinde taburcu olan hastaların ziyareti, Hastanelerde yaka kartı takılması ve tüm birimlerin değerlendirmeye tabi tutulması gibi 41 görevin 90 gün içinde yapılması öngörülmüştür. Bu proje ile hem çalışan hem de vatandaş memnuniyetini artırmanın hedeflendiği kaydedilmektedir. Söz konusu görevler incelendiğinde hastanelerde yapılacak veya bazılarında yapılmaya başlayan iki görev sağlık çalışanlarını rahatsız etmiştir. Bunlar hasta-personel tuvaleti ayrımına son verilmesi ve gizli müşteri uygulamasıdır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki hastanelerde tuvaletlerin ayrı olması bir ayrıcalık veya imtiyaz değildir. Bu enfeksiyon riskini azaltmak ve hastanenin sağlıklı hijyeni için gerekli bir uygulamadır. Hizmet vermenin daha da kolaylaşması için yapılan bazı uygulamaları ayrımcılık gibi değerlendirmek yanlıştır. Bu görev hayırlı bir iş değildir. Vazgeçilmelidir.

İkinci sıkıntılı uygulama ise gizli müşteri uygulamasıdır. Gizli müşteri uygulaması ile İl Genel sekreterliğince belirlenecek kişiler ayda bir kez hastaneleri adeta gizli teftiş edecekler. Rapor hazırlayacaklar. Fakat bu raporların objektifliği muallak olacaktır. Objektif olmayan bir rapor nedeniyle çalışanlar mağdur edilir haklarında bir işlem tesis edilirse bunun sorumluluğunu kim alacaktır?

Sorumluluğu olmayanların yaptığı denetimlerden çalışanlar ve milletimiz çok çekmiştir. Fahri Müfettişlik gibi uygulamaların nasıl istismar edildiğini hepimiz gayet iyi bilmekteyiz.  Gizli Müşteri uygulaması da sıkıntı verecek bir uygulamadır.

Kısacası 90 gün projesi adı altında tuvaletlerle uğraşmak, hastanelere denetim için gizli müşteriler göndermek neyin nesidir anlamak mümkün değil. Çalışan memnuniyeti için uğraşılacaksa sağlık çalışanlarının yığınla birikmiş sorunları var onları çözsünler. Uğradıkları haksızlıkları gidersinler. Bunlar için bir proje hazırlasınlar.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here