Çakmak; “Başka Canlar Yanmasın Diye ‘Bana Ne’ci Olamayız”

0
85

saadet gençlik1Saadet Partisi Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Galip Çakmak; “Başka Canlar Yanmasın Diye ‘Bana Ne’ci Olamayız”

Saadet Partisi (SP) Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Galip Çakmak, geçtiğimiz günlerde İskenderun’da yaşanan elim hadise üzerine basın açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybeden Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik’in oğlu Ahmet Çelik’e Allah’tan rahmet, geride kalan kederli ailesine ve yakınlarına sabır dileyen Çakmak; “Bir kavgayı ayırmak isterken arada kalan ve aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybeden kardeşimiz, genç yaşta gözlerini bu dünyaya kapatmıştır.

Kimileri bu yaşanan elim hadise üzerine; ‘bulaşmasaydı, yoluna devam etseydi, beni ilgilendirmez diyerek geçip gitseydi, böyle olmazdı’ gibisinden yanlış bir düşüncenin içine girmektedirler. Bir Müslüman nasıl bananeci olabilir! Etrafında hiçbir şey olmuyormuş, her şey yolundaymış gibi hareket ederek yoluna devam edebilir? Nitekim kardeşimizde bana ne dememiş bir kavgayı önlemeye çalışmıştır.

Hiç düşündünüz mü, belki bananeci ya da bahaneci olduğunuz için bir gencin hayatının sönüp gittiğini. Asıl sorulması gereken bu gençler neden kavga ediyordu? Onları bıçak kullanmaya iten şey ne idi? Bir cana kıyacak bir ocağa ateş düşürecek kadar bir birlerine kin ve nefret duymalarının sebebi ne idi? Gençlik nereye sürükleniyordu? Nasıl bu hale gelindi? Her türlü keşmekeşin içine sürüklenen gençler uçurumun kenarına nasıl itildi? Toplumsal çözülmeler, ahlaktan ve maneviyattan yoksun yetişen bir nesil hiç kimseyi rahatsız etmiyor mu?

Bizler her bir gencimizin yapmış olduğu iyi ya da kötü her eyleminden toplum olarak, anne olarak, baba olarak mesul değil miyiz? Biz MİLLİ GÖRÜŞÇÜ’ler olarak neden önce AHLAK ve MANEVİYAT dediğimizin önemi bugün sanırım daha iyi anlaşılıyor.

Buradan tüm kardeşlerimize sesleniyorum; başka Ahmetler ölmesin, başka canlar yanmasın, başka ocaklara ateş düşmesin istiyorsak herkes üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirsin” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here