Çağlar; “Buradaki Direnişlerin Takipçisiyiz!”

0
106

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şube Başkanı Sadullah Çağlar, İskenderun Cezaevi önünde açlık grevini sürdürenler hakkında bir açıklama yaptı. Türkiye cezaevlerinde bulunan politik mahpusların 12 Eylül 2012 günü başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin 49’inci gününe girdiğini kaydeden Çağlar; “Açlık grevcilerinin temel istemleri, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının yaratılması, anadilde savunma ve eğitim hakkının tanınması gibi talepler olduğu kamuoyunca da bilinmektedir. Açlık grevi eylemcisi sayısı giderek artmaktadır. İnsan hakları savunucuları olarak açlık grevi yapılan cezaevlerini yakın takibe aldığımızı, ölümlerin ve sakatlanmaların önüne geçmek için gayret göstereceğimizi belirtmek isteriz” dedi.

İskenderun’daki ölüm oruçlarına da değinen Çağlar; “İskenderun M tipi cezaevinde de 12 Ekim’de 4, 26 Ekim’de de 4, toplamda 8 tutsak bedenini ölüm orucuna yatırmıştır. Bu arkadaşlara cezaevi yönetimi derhal B1 vitamini vermelidirler. Bizler buradaki direnişlerin takipçisi olacağız. Çünkü bu ülkenin artık ölümlere tahammülü yoktur.

Bölgede yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle ağır bir sürecin yaşandığı Türkiye’de yeni ölümlerin yaşanmaması için Adalet Bakanlığı’nı sorumlu davranmaya ve süreci zorlaştırmamaya davet ediyoruz. Dolayısıyla sorun diyalog ve müzakere yöntemi ile çözülmelidir. Bunun için de gerek Türkiye kamuoyu, gerekse dünya kamuoyunun açlık grevleri konusunda duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Geç kalınması halinde ise, yaşanacak ölümlerin vebali hepimizin boynunda olacaktır” şeklinde görüş bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here