Çağlar Boyunca Hatay ve Çevresi Arkeoloji Sempozyumu Sona Erdi

0
209

mkü-arkeolojiMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen ‘Çağlar Boyunca Hatay ve Çevresi Arkeoloji’si konulu uluslararası sempozyum sona erdi. Sekiz ülkeden gelen arkeolog ve akademisyenler Antakya arkeolojisinin çeşitli değerlerini 4 gün süren sempozyumda toplam 14 oturumda ele aldılar.

  Arkeoloji, bir doğuştur diyerek arkeolojinin insanlık tarihinin mihr taşı olduğunu ve çağlar boyunca Antakya’nın çok zengin kültürlere ev sahipliği yaptığını ve bu özelliğiyle medeniyetler şehri olarak anıldığını dile getiren konuşmacılar, geçmişten günümüze Hatay’ı dini, kültürel, politik açılardan değerlendiren sempozyumun kendileri için güzel fırsat olduğunu dile getirdiler.

  Gün içerisinde antropoloji, coğrafya arkeoloji laboratuarlarını da gezen davetliler, arkeoloji bölümü öğrencilerinin araştırma merkezlerine, zengin tarihi barındıran bir şehre ve bu şehrin bilim adresi olan Mustafa Kemal Üniversitesi’nde sahip olduklarını ve bunların çok önemli değerler olduğunu dile getirdiler.

  Sempozyuma gelen davetliler, son olarak Amik ovası ve Antakya kent içi gezisi programı içerisinde teorik olarak anlatılanları görsel açıdan izleme fırsatını da buldular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here