Büyükşehir TEOG Kursları Meyvelerini Topladı

0
72

büyükşehir-teog1Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın destekleriyle Cebrail Mahallesi Ali Rıza Efendi Çamlığı’nda faaliyet gösteren Okuma Salonu TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) kursu meyvelerini verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eğitime destek vermek amacıyla oluşturduğu TEOG, verdiği emeğin karşılığını aldı. Öğrencilerin daha sağlıklı bir şekilde tercihlerini yapabilecekleri ve uzman öğretmenlerinin yardımıyla daha isabetli tercih yapabilmelerini amaçlayan TEOG amacına ulaştı. Hazırlıklar kapsamında öğrenci ve öğrenci velilerinin ihtiyaçları doğrultusunda tercihler yapan 172 öğrencinin tamamı Fen ve Anadolu Liseleri’ne yerleşti.

Ayrıca ikisi Ankara Fen Lisesi olmak üzere 20 öğrencinin Fen Lisesini kazandığını söyleyen Okuma Salonu SBS-TEOG Kurs Koordinatörü Mustafa Akgül: “2014-2015 sezonunu büyük bir başarıyla kapattık. Başarımız %100. Ücretsiz verilen kurslar amacına ulaştı. Öğretmen arkadaşlar olarak bu başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitime hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ve bizlere her imkânı sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ücretsiz kursların bu yıl da devam edeceği bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here