Büyükşehir Belediyesi Şair ve Yazarlara Buluşma Yemeği Düzenledi

0
128

şair ve yazarlar1Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Şair ve Yazarlar Derneği (HAŞYAD) ile Harbiye Hidro Tesisleri’nde akşam yemeğinde buluştu. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yemeğe; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, Hatay Şair ve Yazarlar Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda şair ve yazar katılım gösterdi.

Parlak: “Şiir Bir Ananın 7 Yıl Sonra Evladına Kavuşma Anıdır”

Yemekte konuşma yapan Parlak: “Sevgili dostlar şiir, bir ananın 7 yıl sonra evladına kavuşma anıdır. Şiir bir yürek titremesidir. Biz buraya Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’la bir araya gelip ileriki zamanlarda Hatay’da şiir adına neler yapabiliriz, konuşmaya geldik. Hatay’ın şanına yakışır kültürel sanatsal etkinlikleri nasıl tertip edebiliriz düşünceleriyle burada toplandık. Başkanımızdan bunun sözlerini aldım. Bizlere her zaman desteğini hissettiren ve yardımlarını esirgemeyen başkanımıza huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Her yıl geleneksel olarak Hataylı şairler bir araya getirip ve şiir şöleni tertip edilecek. İkincisi de yılda en az bir defa Türkiye’nin hatırı sayılır şairleri Hatay’a davet edilerek gezi programını da içerisinde bulunduran sanatsal bir etkinlik düzenlenecek. Başkanımız bu iki etkinliğin sözünü verdi” şeklinde konuştu.

şair ve yazarlar2

Başkan Savaş “Eserlerinizi Elektronik Ortamda Dünya ile Paylaşacağız”

Başkan Savaş: “Bu akşam sizlerin arasında olmak beni gururlandırdı. Siz kendinize ve birbirinize sahip çıktıktan sonra biz size hayli hayli sahip çıkarız. İstedikleriniz yerine gelecek. Ben bir kardeşiniz olarak bu yemeği düzenledim bu akşam da birlikteyiz. Bizleri onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlere müjdeli bir haberim var; Osmanlı arşivini çıkarttırdım. Bu arşivi elektronik ortamda tüm dünyaya açacağız. Bununla birlikte kent arşivi oluşturuyoruz. Sizin de eserlerinizi alıp elektronik ortamda dünyayla paylaşmak istiyoruz. Edebiyatçı değilim ama edebiyata saygım ve sevgim var. Bu ölümsüz bir eser olacak” dedi.

Sıcak ve samimi sohbet çerçevesinde geçen buluşma yemeğinde, şairler fon müziği eşliğinde okudukları şiirlerle dinleyenlere keyifli anlar yaşattı. Etkinliğin sonunda Başkan Savaş, buluşma yemeğine katılan şair ve yazarlara kitap hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here