Büyük Zafer ‘Olumsuzluklara’ Rağmen Kutlandı

0
20

‘30 Ağustos’ Zaferinin 101. yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi, yaşadığımız depremle büyük yara alan kentimizde de törenlerle kutlandı.

Depremin ardından yaşanan zemin çökmeleri nedeniyle Atatürk Anıt Alanı göle dönerken, iki gün yağan sağanak yağış nedeniyle Atatürk Bulvarı da suyla kaplandı.

Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren resmi geçit töreninin yapılacağı caddede temizlik çalışmalarını yürüttü. Vidanjörlerle taşkın su çekilmeye çalışıldı ve resmigeçidin yapılabileceği kadar alanda sular çekildi.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi tören geçidi gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı halkın bayramını kutladı.

Bir subay tarafından, günün anlam ve öneminin belirtildiği bir konuşma yapıldı. Konuşmada; “İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına milletimize, dünyada eşine az rastlanır işkence ve zulümde bulunmuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları, bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır.

Bu bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi, son neferine kadar düşmanı vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Özellikle Sakarya Meydan Muharebesinde hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu, milletimizin istiklali uğruna, kanının son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini ispatlamıştır. Artık dünyanın en kahraman, en savaşçı milletine düşen görev düşmana son darbeyi vurmak olmuştur.

Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığı altında Türk devletleri düşmana beklemediği bir yerden taarruza geçerek stratejik sahada düşmanı aldatmayı başarmıştır. Tük ulusu bu meydanda Ulu Önderinin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Bu zaferle Türk Ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil milletliyle de top yekün olarak savaştıkları bir kez daha ispatlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından resmigeçit töreni gerçekleşti. Askerlerin sularla kapladığı caddede yaptıkları yürüyüş ayakta alkışlandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here