“Bütünleşmek ve Hayatı Hep Birlikte Göğüslemek Önemli”

0
73

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Yaşlılar Şefkat Evi Açılış Töreninde Mesajlar Verdi;

İskenderun Belediyesi’nin, T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Yaşlılar Şefkat Evi hizmete girdi. Yaşlılar Şefkat Evi açılış törenine, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, T.C.Doğu Akdeniz Ajansı Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, oda, sendika, dernek yöneticileri ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kendini yalnız hisseden yaşlılarımızın, SODES ile birlikte hayata geçirilen bu proje ile sosyal izolasyonun önleneceğini ve yaşam kalitesinin yükseltileceğini ifade etti. Başkan Civelek; “Bizim kültürümüzde zaten belirli yaş üstündeki, büyüklere saygı var. Son zamanlarda insanlar giderek yalnızlaşıyor. Çekirdek aileden dolayı yaşlılar evde kendini yalnız hisseder oldu, izolasyon başladı. Bu yalnızlığı ortadan kaldırmak için SODES ile böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyim. 50 ve üst yaş grubundaki insanlarımız burada resim yapacak, saz çalacak ve bilgisayar öğrenecekler. Öğrenmenin yaşı yoktur. En güzeli, öğrenmek, halkla bütünleşmek, hayatı hep birlikte göğüslemektir. Projeye emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız da yaptığı konuşmasında, bu proje ile sosyal hayata entegrasyonun hızlanacağını belirtti. Aynı iş çalışma platformunu 2013 yılı içerisinde yayınlanacak SODES projelerinde de beklediklerini ifade eden Yıldız; “SODES’in asıl amacı toplumsal bütünleşmeyi, sosyal entegrasyonu, özellikle toplumun dezajantajlı kesimi olarak algılanan ve sosyal hayatta da dezavantajlı görülen çocuklar, ev hanımları, yaşlılar, engelliler gibi insanların sosyal hayata entegrasyonunu hızlandıracak sosyal kalkınmanın gereği olan devletimizin bu konuda yapacağı projeleri biz de sahiplenip İskenderun Belediyemizin 2012 yılı içerisinde sunduğu projeyi kabul ettik. Bu konuda Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Yaşlılar Şefkatevi’nin açılış kurdelesini, Başkan Civelek ve katılımcılar birlikte kesti. Belediye Başkan Civelek, açılış töreninin ardından, konuklarla birlikte Yaşlılar Şefkat Evi’ni gezdi ve sohbet etti. Açılış töreninde, bağlama hocası Aydın Koray, bağlamasıyla türkü seslendirdi.

Kurslara Katılanlardan Koro Oluşturulacak ve Kurslar Verilecek

Şehit Pamir Cad. 4 Nolu Belediye İşhanı Kat: 2 adresinde hizmete giren İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkat Evi’nde, 50 ve üstü yaş grubundaki bireylere bağlama, resim, bilgisayar kursları verilecek. Ayrıca Yaşlılar Şefkat Evi katılımcılarından bir koro oluşturulacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here