“Bütün Renklerimiz İle Bir Bütünüz Ayrı Gayrı Yok”

0
88

lütfü savaş49Başkan Savaş, Konuk Olduğu Halk TV’de Altyapı, Üstyapı ve Sosyal Hizmetlerini Anlattı

HBB Başkanı Savaş; “İstanbul ve Ankara Kadar Hatay’da Güvenli”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de Aslıhan Özhan’ın hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem” programının konuğu oldu. Programda Başkan Savaş, Ortadoğu olaylarına ve yaptığı hizmetlere değindi.

Altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Savaş, Hatay’daki bütün ilçelere eşit mesafede yaklaştıklarını ve bütün ilçelere gitmek için üstün bir efor sarf ettiklerini ifade ederek; “Hemşerilerimize hizmetleri dört dörtlük yapma gayreti içerisindeyiz. Parti gözetmesizin 15 ilçedeki 1.5 milyon hemşerimize öz evladımız ve öz kardeşimiz gibi bakıyoruz. Bu anlayışla hizmet yapıyoruz” dedi.

Mecliste yaşanan gergin ortamı geride bıraktıklarını hatırlatan Başkan Savaş; “Yaklaşık 7 ay sıkıntılı bir dönem yaşadık. Son iki ayda bu ortamı geride bırakarak HBB ve HATSU bütçesini oybirliğiyle kabul ettik. Kimsenin şüphesi olmasın Hatay’ın şanına, birliğine ve bütünlüğüne yakışan bir meclis olması için elimizden gelen gayreti yapıyoruz” dedi.

Altyapı Bitti mi Hemen Asfaltlama

Hatay’ın genelinde ciddi derecede altyapı eksikliğinin olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş; “Bu eksikliği gidermek için Antakya’da olduğu gibi diğer ilçelerde de altyapı çalışmalarına başladık. Altyapı çalışmalarımızın bitmesiyle birlikte üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Bunun yanında Antakya’da çok güzel bir spor tesisi yapıyoruz. Altyapı biten noktalarda asfaltlama çalışmalarına da hız verdik” dedi.

Suriyeliler İş İmkanlarını Olumsuz Etkiledi

Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan olayların kentin olumsuz etkilediğini bildiren Başkan Savaş; “Önceden çantacı diye tabir ettiğimiz tüccarlar vardı. Günü birlik Suriye’den eşya getirirlerdi. Hem esnafımız sevinirdi hem de ucuz maliyetli olduğu için hemşerilerimizin yüzü gülerdi. Ancak Suriye olaylarından sonra bu durum maalesef artık yaşanmıyor” ifadelerine yer verdi.

Suriye olaylarından sonra ülkemize sığınan mültecilerin ilimizde yaşayan gençlerin iş olanaklarını da etkilediğine dikkat çeken Başkan Savaş; “Suriye’deki olaylardan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlar İlimizde daha ucuza çalışıyor. Bu nedenle gençlerimize açılacak iş kapısı ucuz iş gücü yüzünden gençlerimizin çoğunun işsiz kalmasına sebep oluyor. İşveren ucuz ve sigortasız işçi çalıştırmayı tercih ediyor” dedi.

Dışarıda Anlatılanlar Doğru Değil

Avrupa Akdeniz Bölgesel ve Yerel Yönetimler Asamblesi (ARLEM) Ekonomik, Sosyal ve Bölgesel Meseleler Komisyonu’nun Eşbaşkanı olduğunu hatırlatan Başkan Savaş, Yurt dışındaki vatandaşların Hatay’ı güvensiz bir il olarak gördüğünü ifade ederek; “Suriye olaylarından sonra bizde iki büyük talihsiz olay yaşadık. Bunun birincisi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki bombalı saldırı, ikincisi ise Reyhanlı patlamalarıydı. Ancak dışarıda anlatılanlar ile ilimiz aynı değil. İstanbul ve Ankara ne kadar güvenliyse Hatay’ımız da bu kadar güvenli bir il. Burada bütün renklerimiz ile bir bütünüz ayrı gayrı yok. Kendi içinde iç savaş yaşamayan nadir yerlerden biriyiz. Hemşerilerimiz ile sosyal hayatı birlikte yaşıyoruz, şehrimizi birlikte kalkındırıyoruz. Hamursuz Bayramı’nda Musevi kardeşlerimiz ile birlikte, Paskalya Bayram’ında Hıristiyan kardeşlerimiz ile birlikte, Gadir-i Hum Bayramı’nda Alevi kardeşlerimiz ile birlikteyiz. Dünyada Eşi benzeri görülmemiş kardeşlik duygusu ilimizin her köşesinde ve her sokağında devam ediyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here