Buraya Sahip Çıkın!

0
71

Meydan Düzenlemesi ve 4 No’lu Sosyal Tesisin Açılışında Konuşan Civelek, Yeşil Alanların Korunması Gerektiğine Dikkat Çekti…

Alışveriş merkezine alternatif olarak gerçekleştirilen meydan düzenlemesi ve 4 Nolu sosyal tesisin açılışı dün törenle gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Burası, özellikle alışveriş için şehir merkezine gelen vatandaşların dinlenmesi ve çay içerek muhabbet edebilecekleri bir yerdir. İskenderun halkı buraya sahip çıksın” dedi.

Yıkılan eski bitpazarının yeri satıldı, satılacak ya da bina olacak yönünde çeşitli spekülasyonlara neden olmuştu. Fakat bu alana Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in büyük uğraşı sonunda İskenderun Belediyesince halka kazandırılmak amacıyla meydan düzenlemesi yapılarak, içerisine bir de sosyal tesis kuruldu. Sosyal tesisin ve meydan düzenlemesinin dünkü açılışına, Belediye Başkanı Civelek’in yanı sıra eşi Dr. Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, bazı belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü ile meslek odaları temsilcileri, esnaf ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Şehrin akciğeri olan yeşil alanların kapasitesinin biraz daha arttığını görmenin mutluluğu içinde olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Burası alışveriş merkezine alternatif bir yerdir. Alışverişe veya bir işi için şehir merkezinde gelen vatandaşın dinleneceği, soluk alıp çay içip, muhabbet edecek bir yerleri var artık! Burayı halkımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Onlardan tek isteğim buraya sahip çıkıp, bina yaptırmamalarıdır!” dedi.

2009 Mart ayından bu yana 16-17 park yapılmasına rağmen, tamamlanmak üzere olan yeni imar planı çalışmasında şehrimizde bir insana bir metrekarenin altında yeşil alan düştüğünün görüldüğüne de dikkat çeken Başkan Civelek, bu nedenle yapılan yeni meydan düzenlemesi ve sosyal tesis ile parkların önemine vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here