Bugün, Kurtuluş Meşalesinin Yakıldığı Gündür

0
337

19 mayıs619 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 97. yılı tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de kutlandı.

Kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimi ile başladı. Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Arıkoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

19 mayıs3

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıkmasının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin de başlangıcı olduğunu vurgulayan Arıkoğlu; “Bugün, kutlu yürüyüşün başladığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının, tüm milletimizin kurtuluşuna giden yolda büyük bir mücadeleyi başlattığı gündür. Bu tarihle birlikte Türk milleti, makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunmayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

19 mayıs4

Gençlik bu milletin en büyük sermayesidir. Gençlerimizin geleceğin bir teminatı olarak birlikte görmemiz, onlara sahip çıkmamız ve gençlere birlikte güzel günleri yakalamak için mücadele etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Bizler gençlerimize her anlamda sonsuz güveniyoruz” diye konuştu.

Sona eren konuşmanın ardından şiirler okundu ve ilçe genelinde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi.

19 mayıs5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here