“Bu Kirli Savaşın Faturası Her Geçen Gün Kabarmaktadır”

0
90

refik eryılmaz17CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, yaşı küçük çocukların kandırılarak “Cihad” adı altında Suriye’ye savaşmaya götürülmesi iddialarını meclise taşıdı…

Yaşı küçük çocukların kandırılarak “Cihad” adı altında Suriye’ye savaşmaya götürülmesini TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz; “Bu kirli savaşın faturası her geçen gün kabarmaktadır” dedi.

Aileler Çocukların Kandırıldığını İddia Ediyor!

İkinci yılını tamamlayan Suriye’deki çatışmaların ortasına çocukların sürülmesine tepki gösteren Milletvekili Eryılmaz; “Bu kirli savaşın figüranları, hem Türkiye’den hem de Avrupa’nın değişik ülkelerinden  yaşı küçük gençleri kandırarak cihad adı altında Suriye’ye savaşmaya götürmektedir. Bu kişilerin Türkiye üzerinden Suriye’ye sokuldukları yönünde çok ciddi iddia ve suçlamalar da yer almaktadır. Nitekim bu konuda Türkiye’den ve  Avrupa’dan bazı aileler bize başvurarak, çocuklarının kandırılıp Suriye’ye savaşmaya götürüldüğünü ifade ederek bizden yardım talebinde bulunmuştur. Kandırılıp Suriye’ye cihat adı altında götürülen onlarca isim bize ulaşmıştır. Küçük yaşta bu çocukların kandırılarak savaşa götürülmesi, hem ceza hukukumuz hem de uluslararası ceza hukuku açısından suçtur. Bu işi organize eden, yardım eden ve aracılık edenler bu suça ortak olmaktadır” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı Herhangi Bir Tedbir Almıyor!

Bu çocukların ve gençlerin kimin kanalıyla, nasıl Suriye’ye götürüldüğünün araştırılması gerektiğine de vurgu yapan Milletvekili Eryılmaz; “Avrupa’da  cihad göçü olarak adlandırılan bu olay hemen-hemen bütün Avrupa ülkelerinin gündemindedir. Yetkililer bu konuda ne tür tedbirler alabileceklerini tartışmaktadır. Çocukların kandırılarak Suriye’ye savaşmaya gönderildiği haberlerini okuyoruz. Bunu engellemek için İçişleri Bakanlığının herhangi bir tedbir almadığını da görüyoruz.

Gençler Döndüklerinde Ülkemiz İçin de Tehdit Olabilir

Önümüzdeki süreçte kandırılan bu gençlerimizin aldıkları silahlı eğitim ve çatışma psikolojisinden etkilenerek Türkiye’ye döndükten sonra bir tehdit oluşturabileceği de unutulmamalıdır. İçişleri bakanı ve diğer yetkililer Suriye’ye cihadçı toplamaya çalışan radikal gruplara karşı derhal gerekli tedbirleri almak zorundadır. Yurt dışında kandırılıp ülkemiz üzerinden Suriye’ye savaşmaya  gönderilmek istenen gruplar için de gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Türkiye’nin silahlı grupların üs merkezi ve geçiş güzergâhı konumuna sokulması kabul edilemez. Bu iddia ve suçlamalar önümüzdeki süreçte ülkemizi uluslar arası hukuk ve ilişkiler alanında ciddi bir şekilde sıkıntıya sokabilir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here